ΕΘΝΙΚΑ

Εμπρηστικός Ερντογάν: Οι Έλληνες οπλίζουν τα νησιά και παρενοχλούν αεροσκάφη μας στο Αιγαίο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αδιάκοπη είναι η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας
AP

Νέες κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Αδιάκοπη είναι η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, με το Τούρκο πρόεδρο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρά σε νέους ψευδείς και εμπρηστικούς ισχυρισμούς, επαναφέροντας και πάλι το θέμα με τους S-300.

«Οι Έλληνες οπλίζουν τα νησιά κάτω από τη μύτη μας, παρενοχλούν αεροσκάφη μας στο Αιγαίο κι έφτασαν στο σημείο να κλειδώσουν ραντάρ με πυραύλους S-300», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Ερντογάν, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Αναφορικά με την απειλητική δήλωσή του, που έκανε κατά τις προηγούμενες ημέρες και στην οποία ανέφερε «μπορεί να σας έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», ο Ερντογάν είπε, «μιλάμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν, ανοίγοντας παρένθεση. Καταλαβαίνω ότι άρχισαν να το αντιλαμβάνονται αυτό αυτό».

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι εξαιρετικά σαφές. Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι ανεξήγητη. Από τη μία, υπάρχουν παραβιάσεις που έχουν κάνει στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300. Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μιλούν για τα S-400; Τα S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας. Αλλά δεν βγάζουν μιλιά, και από την άλλη συνεχίζουν να οπλίζουν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Αντί να μιλούν απευθείας (οι Έλληνες) με την Τουρκία, χρησιμοποιούν σχεδόν μηχανισμούς απειλής διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στα Ηνωμένα Έθνη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε μια παρένθεση και μιλάμε με αυτή τη γλώσσα. Καταλαβαίνω ότι αρχίζουν και το αντιλαμβάνονται και αυτοί».

Τέλος ο Ερντογάν έκανε λόγο για μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας, που προσπαθεί να επιβάλει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί αυτά να τα χωνέψει», ανέφερε χαρακτηριστικά.