Οι Τούρκοι δημοσίευσαν φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά που τράβηκαν από drones

Για «μεγάλη ελληνική προβοκάτσια» στο Αιγαίο κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, που δημοσιεύουν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από drones και δείχνουν στρατιωτικά οχήματα να αποβιβάζονται σε ελληνικά νησιά.

Οι Τούρκοι δημοσίευσαν φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά που τράβηκαν από drones
Hurriyet
1'

Η νέα ακραία πρόκληση των Τούρκων έχει σκοπό να υπηρετήσει το αφήγημά τους πως η Ελλάδα αδιαφορεί για το Διεθνές Δίκαιο και στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αποβιβάστηκαν 23 στρατιωτικά οχήματα στη Μυτιλήνη και 18 στη Σάμο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται «για τα στρατιωτικά οχήματα που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη από τις ΗΠΑ».

Επικαλούμενα πηγές από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, αναφέρουν ότι η αποβίβαση των οχημάτων έγινε στις 18 και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Ακάρ: «Το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες»

Το Σάββατο ο Χουλουσί Ακάρ είχε προοικονομήσει τη σημερινή πρόκληση, σκιαγραφόντας την συγκεκριμένη τακτική της Τουρκίας.

Το πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα της Milliyet

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», είπε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην Hurryiet που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της τουρκικής εφημερίδας σήμερα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ, σχολίασε δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Καστελόριζο, λέγοντας πως «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν θα τους φανεί χρήσιμο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:41ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Αγρίνιο