ΕΘΝΙΚΑ

Bρετανία - Υπ. Εξωτερικών: Δεν τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

Βρετανία
Η απάντηση του Foreign Office
AP

«Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου», αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας

Τo Foreign Office απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών ανέφερε ότι αυτή δεν τελεί υπό αμφισβήτηση.

«Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου» αναφέρεται στη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρθηκε στο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Η απάντηση ήταν ένα ακόμα ράπισμα προς την Τουρκία.

«Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για την μεταξύ τους χάραξη ΑΟΖ. Και τέτοιες συμφωνίες δεν δεσμεύουν την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζει τις απειλές ο Ακάρ

Σε νέο μπαράζ απειλών απέναντι στην Ελλάδα επιδόθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλκώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ακάρ χαρακτήρισε την Ελλάδα παράδειγμα «κακής γειτονίας», με ψέματα και προκλήσεις. «Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις:

Ο ιταλικός τύπος «τορπιλίζει» το τουρκολυβικό μνημόνιο

Νίκος Δένδιας: Βλέπω τις τουρκικές υπερπτήσεις και με τρομάζει η διάλυση της Ευρώπης

Μας απειλεί ξανά ο Ακάρ: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω - Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες»