ΕΘΝΙΚΑ

Το τερμάτισαν οι Τούρκοι: Ζητούν αποπομπή Μηταράκη για τα σύνορα

Το τερμάτισαν οι Τούρκοι: Ζητούν αποπομπή Μηταράκη για τα σύνορα
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
InTime / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας με προκλητική ανακοίνωση ζήτησε να αποπεμφθεί ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατηγορώντας την Αθήνα για βία σε μετανάστες.

Σε άλλο επίπεδο έχε περάσει πλέον η τουρκική προπαγάνδα, με την Άγκυρα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το παραμικρό έτσι ώστε να πλήξει την Αθήνα. Αυτή τη φορά η Τουρκία το… τερμάτισε, ζητώντας μεταξύ άλλων ακόμα και την αποπομπή Έλληνα υπουργού. Ο λόγος για τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο ανακοίνωσης του υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με αυτή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου «εξακολουθεί να κατέχει το αξίωμά του και συνεχίζει τις αβάσιμες καταγγελίες του κατά της χώρας μας, ενώ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FRONTEX απαλλάχθηκε από τη θέση του κατά τις έρευνες και τις εποπτείες για τις απωθήσεις. Είναι απαράδεκτο και το αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της κοινής γνώμης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες μεταχειρίσεις μεταναστών ενώ υπενθυμίζεται η προκλητική επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά της χώρας μας, από το βήμα του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε καλά πόσο απελπισμένη είναι η Ελλάδα, μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες τακτικές της Ελλάδας. Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους», γράφει η ανακοίνωση.

«Καλούμε την Ελλάδα που δεν έχει δώσει ακόμη λόγο για τα πνιγμένα μωρά στο Αιγαίο να σταματήσει την απάνθρωπη κακομεταχείριση μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική που οδηγεί σε θανάτους. Επιπλέον, ως χώρα που έχει τηρήσει τους διεθνείς κανόνες ακόμη και για τους παράτυπους μετανάστες χωρίς διακρίσεις και έχει ακολουθήσει μια ανθρωπιστική προσέγγιση όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική, αρνούμαστε πανηγυρικά τη χρήση του ονόματος Τουρκία μαζί με την Ελλάδα που ακολουθείται στενά από ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χρόνια με τις απάνθρωπες μεταχείριση προς τους μετανάστες», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Στον ΟΗΕ με εικόνες και βίντεο ο Μηταράκης για τους 92 του Έβρου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «ακόμη ένα θλιβερό επεισόδιο «γράφτηκε» στον Έβρο, με την Τουρκία σε ρόλο πρωταγωνιστή, να εργαλειοποιεί εκ νέου μετανάστες, αυτή τη φορά 92 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν γυμνά και τραυματισμένα στον Έβρο».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο». Προφανώς και η διεθνοποίηση των πεπραγμένων της Τουρκίας στο θέμα των μεταναστών, ήταν αυτό που ενόχλησε και οδήγησε στην παραπάνω προκλητικότατη ανακοίνωση...