ΕΘΝΙΚΑ

Αθήνα: Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Αθήνα: Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου
Ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
Newsbomb.gr/ Νίκος Χριστοφάκης

28η Οκτωβρίου: Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και παρακολουθεί από κοντά τη μαθητική παρέλαση, η οποία μόλις άρχισε, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Αθηναίων.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα οι παρελάσεις των μαθητών, προσκόπων, τοπικών και αθλητικών συλλόγων, Στο σύνολό τους οι δήμοι της Αττικής τιμούν σήμερα την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ». Έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλλει η πανδημία, οι δήμοι επανέρχονται στην κανονικότητα των εκδηλώσεων, με σημαιοστολισμούς, με καταθέσεις στεφάνων, με ομιλίες και με παρελάσεις.

Το Newsbomb.gr με τον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας στο Σύναγμα που ως είθισται πραγματοποιείται την προηγούμενη μέρα της μεγάλης στρατιωτικής, για την 28η Οκτωβρίου.

Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και παρακολουθεί από κοντά τη μαθητική παρέλαση, η οποία μόλις άρχισε, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Αθηναίων.

Στην παρέλαση συμμετέχουν τα σχολεία της Α' Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα.

Της έναρξης της παρέλασης προηγήθηκαν κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την πολιτική, στρατιωτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, καθώς επίσης και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι δήμοι της Αττικής τιμούν την Εθνική Επέτειο

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της εβδομάδας, οι πόλεις «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα, αφού η κάθε δημοτική Αρχή έκανε στον δήμο της γενικό σημαιοστολισμό των δρόμων και των δημοτικών κτιρίων. Ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών.

Έπειτα από την επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία του κάθε δήμου, οι πανηγυρικοί λόγοι των δημάρχων και των τοπικών Αρχών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τους δημάρχους της Αττικής, όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για λόγους δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Σχετικές ειδήσεις

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940: Από αυτούς τους Έλληνες καταγόμαστε