ΕΘΝΙΚΑ

Καλίν σε Μητσοτάκη: Ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη

Καλίν σε Μητσοτάκη: Ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη
AP Photo

Ευχαριστήριο tweet του Ιμπραΐμ Καλίν προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την παροχή βοήθειας από την Ελλάδα προς την Τουρκία έπειτα από τον φονικό σεισμό της Δευτέρας.

Ελλάδα και Τουρκία μετά από μήνες έντασης και ακραίας ρητορικής, από πλευράς Άγκυρας προφανώς, έρχονται πιο κοντά αλλά με δυσάρεστη αιτία. Ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ τη Δευτέρα (6/2) άφησε εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες, με τους νεκρούς να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 20.000. Η Αθήνα από την πρώτη στιγμή έσπευσε να αποστείλει κάθε είδους βοήθεια προς την Άγκυρα, η οποία την αποδέχθηκε με χαρά και σε πολλές περιπτώσεις – όπως οι συγκλονιστικές διασώσεις της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια και τις άλλες περιοχές – με συγκίνηση.

Το αίσθημα συμπάθειας και αλληλεγγύης που δημιουργείται στους δύο λαούς φαίνεται να περνά και στην πολιτική σκηνή, καθώς ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, απάντησε προσωπικά στο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός από τη δεύτερη κιόλας μέρα, έγραψε στα τουρκικά ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση, με τον κ. Καλίν να απαντά σήμερα (10/2).

«Κύριε πρωθυπουργέ, ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε για όλη σας την υποστήριξη», ήταν το tweet του Καλίν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, ακολουθούνται από εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Απλά σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι ομάδες διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι παλεύουν πλάι-πλάι, μαζί σώζουμε ζωές. Είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς για όσα κάνουν», είχε γράψει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Twitter.