Τουρκία: Οργή για τον φράχτη στον Έβρο - «Η Ελλάδα πήρε πίσω το χέρι φιλίας που άπλωσε»

Δεν βλέπει με καλό μάτι την επέκταση του φράχτη στον Έβρο ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία - Έντονη ενόχληση από τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

Τουρκία: Οργή για τον φράχτη στον Έβρο - «Η Ελλάδα πήρε πίσω το χέρι φιλίας που άπλωσε»
Associated Press
1'

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποτελεί πεδίο διαμάχης εδώ και μερικές ημέρες ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα με το συγκεκριμένο θέμα ασχολείται και ο τουρκικός Τύπος.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη, οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το έργο της επέκτασης θα ολοκληρωθεί προβάλλονται σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αλλά ειδικά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ οι δηλώσεις αυτές σχολιάζονται αρνητικά και μάλιστα κάνουν λόγο για πλήγμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έπειτα από τη «διπλωματία των σεισμών».

Συγκεκριμένα μερίδα του τουρκικού Τύπου αναφέρει ότι παρότι η Ελλάδα έστειλε βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται πως «παίρνει γρήγορα πίσω το χέρι φιλίας που άπλωσε»

Μάλιστα, κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ψηφορθηρική εκστρατεία και πως είχε σκοπό με την ομιλία του να αποσπάσει περισσότερες ψήφους στις εκλογές του Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο λειτουργεί αποτελεσματικά και θα επεκταθεί

Δήμαρχος Σουφλίου: Αναγκαία και απαραίτητη η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Άφησαν γυναίκα να πεθάνει στο κρύο - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή