ΕΘΝΙΚΑ

Στο 37% οι περικοπές στους μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Στο 37% οι περικοπές στους μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε ο υπουργός εθνικής Αμύνης, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι άνθρωποι που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, σημειώνοντας πως οι περικοπές έχουν φθάσει το 37%, ενώ εξέφρασε τους φόβους του πως αναμένονται κι άλλες.

Ωστόσο, ο υπουργός εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε πως η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα, τονίζοντας πως βασικό κριτήριο στο νέο «ψαλίδι» θα είναι να μην αποδυναμωθούν οι ένοπλες Δυνάμεις και να μην διαταραχθεί το αμυντικό μας σύστημα. Όσον αφορά στα σενάρια για τις νέες περικοπές, της τάξης του 10 με 12%, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Ο κόσμος που υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις, δεν μπορεί να υποστεί άλλη μια τέτοια οδυνηρή περικοπή. Οι οικογένειές τους έχουν πρόβλημα. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα, και τους αξίζει δημόσιος έπαινος, γιατί κ. Πρόεδρε παρά τις περικοπές, και παρά την πολύ δύσκολη καθημερινότητα που περνάνε, είναι στο καθήκον προσηλωμένοι, και με τον καλύτερο τρόπο φέρνουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει αναθέσει η πατρίδα».

Στην προσπάθεια να μην γίνουν οι νέες περικοπές, το υπουργείο αναζητά ισοδύναμα τα οποία υπάρχουν και μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε μια τέτοια εξέλιξη.