ΕΘΝΙΚΑ

Ακρωτηριάζουν τα «φτερά» της Πολεμικής μας Αεροπορίας!

Ακρωτηριάζουν τα «φτερά» της Πολεμικής μας Αεροπορίας!

Aκρωτηριάζουν την Εθνική Άμυνα της χώρας με εντολή της Τρόικας!

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο κ. Ματίας ή ο κ. Τόμσεν που δίνουν εντολή ακόμα και πόσα αεροσκάφη θα έχει η Πολεμική μας Αεροπορία και ποια θα είναι αυτά και αν θα αντικατασταθούν ή όχι! …Αλλά πιο πολύ θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι αυτός ή ποιοι είναι αυτοί που εκτελούν τις «εντολές» αυτές για να ικανοποιήσουν τις τουλάχιστον …ύποπτες ορέξεις των δανειστών μας, εγκαταλείποντας την άμυνα της Ελλάδας μας και παραδίδοντάς την ως «γεύμα» στους απέναντι! Οριστική πλέον είναι η απόφαση απόσυρσης των εναπομεινάντων 43 Α-7E/ΤΑ-7C Corsair II της 336 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση στον Άραξο.

Το κτύπημα είναι σοβαρό για την ΠΑ, όχι τόσο σε ότι αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι, αλλά σε ότι αφορά τον ρόλο αεροσκαφών προωθημένης εκπαίδευσης στον οποίο χρησιμοποιούνται σήμερα αναπληρώνοντας μέρος του τεράστιου κενού που υπάρχει από την απουσία εκπαιδευτικών αεροσκαφών! Μαζί με τα 43 Α-7E/ΤΑ-7C Corsair II θα αποσυρθούν και τα 18 RF-4 της 348 ΜΤΑ της 110 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, καθώς η επιχειρησιακή χρήση του DB110 από τα F-16 Block 52+ Advanced της 335 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης στον Άραξο, κλείνει σημαντικό μέρος από το κενό που αφήνουν τα αναγνωριστικά-βετεράνοι.

Από εκεί και πέρα έχει ανοίξει συζήτηση για τα F-16 Block 30 Και τα Mirage 2000EGM/BGM της «αγοράς τους αιώνα». Τα αεροσκάφη δεν πρόκειται να εκσυγχρονιστούν μια και η παρουσία στους στο σύγχρονο πεδίο μάχης είναι σχετικά περιορισμένη. Αναζητούνται μεταχειρισμένα αεροσκάφη σε Δύση (ΗΠΑ) και Ανατολή (ΗΑΕ και Κατάρ). Αν βρεθεί ικανοποιητική οικονομικά λύση, τα 21 Mirage 2000 EGM/BGM της 332 ΜΠΚ της 114 ΠΜ στην Τανάγρα που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί μαζί με τα 32 F-16 Block 30 της 346Μ της 110 ΠΜ και τα 15 αδελφά F-16 Block 30 της 330Μ της 111 ΠΜ στην Αγχίαλο θα αποσυρθούν μέσα στον ερχόμενο χρόνο. Δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό για τα F-16, ακόμα και αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης. Σε αυτή την περίπτωση ο συνολικός αριθμός των αποσυρθέντων και αεροσκαφών θα προσεγγίσει τα 100 μαχητικά! …

Το τονίζουμε όμως αυτό …πριν καλά – καλά αναζητηθεί τρόπος αντικατάστασης αυτών των αεροσκαφών! Στην Ελλάδα όμως ζουν ακόμα άνθρωποι και άντρες μαθημένοι να λένε «ΟΧΙ» και «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», όταν τους ζητούν να παραδώσουν τα όπλα τους! Είναι οι καλύτεροι όλων μας και μας προστατεύουν 24 ώρες το 24ωρο «κλείνοντας» την πόρτα ερμητικά σε όποιον θελήσει να αμφισβητήσει την Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα! Στην Ελλάδα του «ΝΑΙ» και του «HELP YOURSELF», υπάρχουν ακόμα λίγοι, αλύγιστοι, περήφανοι άνθρωποι, τίμιοι πατριώτες και αληθινοί άντρες! Είναι οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας! Είναι οι άνθρωποι που έχουν γράψει με τα αίμα τους το «ΟΧΙ» στα κύματα του Αιγαίου κάθε ημέρα και κάθε νύχτα! Είναι οι καλύτεροι όλων μας, είναι τελευταίοι των Ελλήνων! Θαυμάστε τους και αν…. μπορείτε διδαχτείτε από το ήθος τους και από την στάση ζωή τους που δεν περιλαμβάνει το ..σκύψιμο!

Διαβάστε επίσης:

Εκπληκτικό βίντεο: Τα ελληνικά φτερά στο Αιγαίο

Πώς η τρόικα προστατεύει τις μεγάλες εταιρείες εξοπλισμών

Για τις δραστικές περικοπές στην Άμυνα μίλησε ο ΥΕΘΑ

Ροή Ειδήσεων