Στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Newsbomb

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό στην ατζέντα των επαφών με Α. Σαμαρά και Δ. Αβραμόπουλο

Δεκτός από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά θα γίνει στις 10.00 το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Στις 11:00 το πρωί ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ο Δ. Αβραμόπουλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Τούρκο ομόλογό του.

Τι θα συζητηθεί

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα βρεθεί η προετοιμασία της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα το 2013.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνεται επίσης το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στη Συρία με την εμπλοκή της Τουρκίας στις συγκρούσεις.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθεί επίσης η λαθρομετανάστευση και διμερής συνεργασία για την αντιμετώπισή της, μιας και ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων μεταναστών προέρχονται από την Τουρκία. Μάλιστα το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί, λόγω των νέων μεταναστευτικών ρευμάτων από τη Συρία.

Σημειώνεται ότι στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο ιδρύθηκε το 2010, συμμετέχουν 10 Τούρκοι και οκτώ Έλληνες υπουργοί.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved