Μιλιέτ: Μεγάλη Τουρκία από τη Συρία έως τη Θεσσαλονίκη

Newsbomb

Αναβίωση των οθωμανικών εδαφών ονειρεύονται στην Άγκυρα.

Ακραία τουρκική πρόκληση για ακόμα μία φορά με την εφημερίδα Μιλιέτ να πρωταγωνιστεί στα νεο-οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας. Στη χθεσινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, σε άρθρο σχετικό με την επεκτατική οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η γειτονική χώρα, παρουσιάστηκε χάρτης που εμφάνιζε την Τουρκία να έχει επεκτείνει τα εδάφη της από τη Συρία έως τη Θεσσαλονίκη.

Ο χάρτης έμεινε στον «αέρα» για μερικά λεπτά και έπειτα αποσύρθηκε, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δημοσιογραφικός όμιλος προκαλεί. Στις 23 Μαρτίου, στην έντυπή της έκδοση, η ίδια εφημερίδα είχε παρουσιάσει τον ίδιο ακριβώς χάρτη προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση καθώς έφερε τον τίτλο «Η Μεγάλη Τουρκία». Αν και αυτή τη φορά ο τίτλος είχε προσαρμοστεί στο «η οικονομικά μεγάλη Τουρκία», έστειλε σαφέστατα μηνύματα για το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο χάρτης προκάλεσε αντιδράσεις και στη Βουλγαρία καθώς περιελάμβανε και βουλγαρικά εδάφη, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαρίν Ράικοφ να μιλά για σκανδαλώδες δημοσίευμα, ανάξιο λόγου.

Δείτε το χάρτη, που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα:

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved