ΕΘΝΙΚΑ

Συγκλονιστική μαρτυρία: Σήμερα οι μαθητές μου ήρθαν ντυμένοι στα μαύρα

Συγκλονιστική μαρτυρία: Σήμερα οι μαθητές μου ήρθαν ντυμένοι στα μαύρα

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός Ηρακλειώτη δασκάλου που ζει και εργάζεται στην Τουρκία.


Ο Ηρακλειώτης Γ.Γ. σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στο cretalive.gr, αφηγείται το πως αντιλαμβάνονται οι ομογενείς μαθητές του τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του:
«Σήμερα οι μαθητές μου στο λύκειο της Μεγάλης Σχολής ήρθαν στο σχολείο φορώντας μαύρα. Όταν είδαν πως μαύρα φορούσα και εγώ και ενθουσιάστηκαν. Τότε συνειδητοποίησα πως για μένα δεν ήταν συνειδητή αλλά τυχαία επιλογή. Ντράπηκα αλλά και χάρηκα εκείνους. Πάντα μαθαίνουμε από τα παιδιά.
Ήταν συγκλονισμένοι από τα γεγονότα, ενθουσιασμένοι για την εξέγερση των συνομηλίκων τους, της γενιάς τους, περήφανοι και με πλήρη συνείδηση ότι ζουν ιστορικές στιγμές.
Οι απορίες τους, οι ερωτήσεις τα σχόλιά τους οδηγούσαν σε μια συζήτηση ζωντανή και διδακτική για όλους μας, όπου ούτε το διάλειμμα ούτε το κουδούνι του σχολάσματος φαινόταν να τη διακόπτει.
Συμπτωματικά το μάθημα ήταν για τον Καζαντζάκη και για την αναζήτηση της ελευθερίας που υπήρξε αίτημα ζωής για τον μεγάλο Κρητικό. Τους έλεγα πως ελευθερία σημαίνει πρώτα από όλα απελευθέρωση από τον φόβο. Το κατάλαβαν άριστα. Τι καλύτερο μάθημα και παράδειγμα έμπρακτο από αυτό που οι ίδιοι ζουν.
Για μια ακόμα φορά ένιωσα ευτυχής που είμαι δάσκαλος».