Συνάντηση Αβραμόπουλου με αντιπροσωπεία του υπ. Άμυνας του Ιράκ

NEWSBOMB

Συνάντηση Αβραμόπουλου με αντιπροσωπεία του υπ. Άμυνας του Ιράκ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας του Ιράκ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Στρατηγός Mohan Hafith Fahad Al Frage.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα παροχής τεχνογνωσίας από την ελληνική πλευρά για την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ.

Ο Στρατηγός Mohan Hafith Fahad Al Frage μετέφερε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας μήνυμα του Υπουργού Άμυνας του Ιράκ Saadoun Al-Dulaimy, καθώς και τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Αβραμόπουλος τον ευχαρίστησε και του ζήτησε να μεταφέρει πρόσκληση στον κ. Al-Dulaimy να επιστρεφθεί την Αθήνα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Στρατηγού Mohan Hafith Fahad Al Frage με την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στην οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέθεσε την διεξαγωγή των συνομιλιών. κ. Γεννηματά σημείωσε σε δηλώσεις της αμέσως μετά τη συνάντηση, ότι η Ελλάδα όπως συχνά αναγνωρίζεται από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας και εκπαίδευσης.

«Έχουμε λοιπόν», συμπλήρωσε, «τη δυνατότητα όχι μόνο να παράσχουμε σημαντική τεχνογνωσία στο πεδίο της ανάλυσης εξοπλιστικών αναγκών, αλλά και στη διαχείριση και εκμετάλλευση πιστοποιημένων από το ΝΑΤΟ αμυντικών συστημάτων».

Η ιρακινή αντιπροσωπεία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved