Έρογλου: Τελευταία πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν για Κυπριακό

Newsbomb

Την τελευταία τους πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν μετέφερε μέσω των ΗΕ χθες η τ/κ στην ε/κ πλευρά, δήλωσε σήμερα ο Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η διαδικασία εδώ και δύο σχεδόν μήνες που αφορά το κοινό ανακοινωθέν πρέπει επιτέλους να τερματισθεί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης κάνει λόγο για μια κρίσιμη εβδομάδα στην οποία εισήλθε το Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι έχει δώσει ξεκάθαρα μηνύματα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν και κ. Μπαν συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Η ε/κ πλευρά, συνέχισε, έχει μετατρέψει το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος σε μια προϋπόθεση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας ότι η τουρκική πλευρά για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό υπέβαλλε πολλές εποικοδομητικές προτάσεις προς την κατεύθυνση της συμφωνίας.

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν θέλουμε να χάνουμε τσάμπα το χρόνο μας. Αυτό είναι ένα τεστ ειλικρίνειας». Κάλεσε δε τον Ε/κ ηγέτη για μια ακόμη φορά – όπως είπε – τις μέρες που βρίσκεται ο κ. Ντάουνερ στο νησί να επωφεληθούν από την ευκαιρία και να παρακαθίσουν στο τραπέζι συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν. Γι’ αυτό το λόγο, είπε, ακυρώνει την επίσκεψή του στο Λονδίνο, επαναλαμβάνοντας ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να καθίσει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και είναι ειλικρινής στο θέμα της εξεύρεσης μίας λύσης το νωρίτερο, το πρώτο τετράμηνο του 2014.

ΠΗΓΗ ikypros

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved