Τουρκία: Ικανοποιημένη η Άγκυρα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Τουρκία: Ικανοποιημένη η Άγκυρα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό

«Η Τουρκία θέλει οι δύο πλευρές να φθάσουν το συντομότερο δυνατόν στο στόχο της δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της νέας εταιρικής σχέσης που θα δημιουργήσουν τα δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη, με την πολιτική ισότητα των δύο πλευρών, στο πλαίσιο που περιγράφει το κοινό ανακοινωθέν των δυο ηγετών», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αντιμετωπίζουμε με ικανοποίηση την εκκίνηση σήμερα (11η Φεβρουαρίου) στο νησί, ουσιαστικών διαπραγματεύσεων της Τουρκοκυπριακής και της Ελληνοκυπριακής πλευράς υπό την εποπτεία των ΗΕ», αναφέρεται σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Τουρκία «θέλει τη δημιουργία μιας νέας εταιρικής σχέσης, που θα βασίζεται στη συνεννόηση και στο καθεστώς ισότητας», και «θα συνεχίσει την αποφασιστική και εποικοδομητική υποστήριξή της στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ προς αυτή την κατεύθυνση».

davoutoglou-570-568x600

Η Άγκυρα «εύχεται η δίκαιη και μόνιμη λύση να μετατρέψει το νησί της Κύπρου και την Ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Η ανακοίνωση εξαίρει την «ηγεσία» που επέδειξε ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ κ. Ντερβίς Έρογλου, και την «εποικοδομητική στάση που τήρησαν τα πολιτικά κόμματα στην ΤΔΒΚ», στάση που αφήνει να φανεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η Τουρκοκυπριακή πλευρά το προσεχές διάστημα. «Η Τουρκία, όπως πάντοτε, θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ΤΔΒΚ, και θα εξασφαλίσει με όλους τους θεσμούς της την απαιτούμενη υποστήριξη και θα συνεχίσει να είναι ένα βήμα μπροστά στην εκπλήρωση των όσων της αναλογούν έτσι ώστε να λήξει με επιτυχία η διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση της τουρκικής διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης:

Κουίκ: Επαληθεύτηκαν οι χειρότεροί μας φόβοι για το Κυπριακό!

Βενιζέλος: Στα χέρια του κυπριακού λαού οι κρίσιμες αποφάσεις

Αντίδραση Ρωσίας λόγω έξωθεν «συνταγών διευθέτησης» στο Κυπριακό

Ικανοποίηση Ομπάμα για Κύπρο-«Εποικοδομητικός ο ρόλος» Σαμαρά-Ερντογάν

Μπαν Κι Μουν: Ικανοποίηση από το Κοινό Ανακοινωθέν-Παραίτηση Ντάουνερ

ΚΚΕ: Σε λύση τύπου «Σχεδίου Ανάν» παραπέμπει η Κοινή Διακήρυξη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Έρογλου-Αναστασιάδη: Το ανακοινωθέν

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό από τον πρόεδρο του ΕΛΚ

H Μ. Βρετανία στηρίζει την επανέναρξη διαπραγματεύσεων Κυπριακού

ΔΗΣΥ: Ικανοποίηση για τη στήριξη ΕΛΚ στο Κυπριακό