ΚΥΠΡΟΣ

ΔΗΣΥ: Ικανοποίηση για τη στήριξη ΕΛΚ στο Κυπριακό

ΔΗΣΥ: Ικανοποίηση για τη στήριξη ΕΛΚ στο Κυπριακό

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ σε συνάντηση που είχε μαζί του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη στήριξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας.

Σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι μετά την συνάντηση ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την συμφωνία που επήλθε στο κοινό ανακοινωθέν, για τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρογλου, όπως και για την κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας».

Είπε ακόμη ότι «οι θέσεις της Κύπρου για μια σωστή και λειτουργική λύση που θα επιβάλλει την επικράτηση των Ευρωπαϊκών αρχών σε ολόκληρη την Κύπρο, βρίσκουν θερμή ανταπόκριση στο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πρόσθεσε, «υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις μας για ένα κράτος, μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, ένα κράτος που θα σέβεται τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή ένωση και το οποίο - ως συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας - θα συνεχίζει να διαδραματίζει τον ρόλο του ως μέλος της Ενωμένης Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε παράλληλα ότι «ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι έτοιμος να στηρίξει και να υποστηρίξει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια πιο ενεργή συμμετοχή της Ευρώπης στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού».

«Είναι και προς το συμφέρον - όπως μου τόνισε – και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η λύση του κυπριακού να δημιουργήσει ένα λειτουργικό κράτος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σεβασμό των ευρωπαϊκών αρχών, αξιών και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ανέφερε, «σε αυτή τη νέα προσπάθεια να έχουμε την πιο ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό η συνάντηση μου σήμερα ήταν πολύ σημαντική».

«Φεύγω από τις Βρυξέλλες πολύ ικανοποιημένος γιατί η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της Ευρώπης θα στηρίξει της προσπάθειες μας», είπε τέλος ο κ. Νεοφύτου.

Πηγη ΣΙΓΜΑ

Αναστασιάδης-Ερογλου: Η ώρα του Κυπριακού

Εν αναμονή δήλωσης Βαν Ρομπάι-Μπαρόζο για το κυπριακό

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό από τον πρόεδρο του ΕΛΚ

H Μ. Βρετανία στηρίζει την επανέναρξη διαπραγματεύσεων Κυπριακού

Μπαρόζο-Ρομπάι: H Κομισιόν στηρίζει τις διαπραγματεύσεις