ΕΘΝΙΚΑ

Διάψευση ΜΜΕ περί αντικατάστασης Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Διάψευση ΜΜΕ περί αντικατάστασης Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

«Τελείως αβάσιμα» χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα, πηγές της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, σύμφωνα με τα οποία τερματίζεται η ποιμαντορία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ. Στυλιανού.

Μετά τα δημοσιεύματα αυτά –που, αρχικά, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και που κορυφώθηκαν με πρωτοσέλιδο του «Ελληνικού Κήρυκα» την περασμένη εβδομάδα-, ο «Νέος Κόσμος» ζήτησε «διευκρινήσεις» από την Αρχιεπισκοπή.

Κύκλοι της είπαν ότι η είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και, ίσως, να αποτελεί «ευσεβείς πόθους» κάποιων.

Οι ίδιοι κύκλοι μας είπαν ότι το «τέλος ο Στυλιανός» έχει επαναληφθεί πολλές φορές εδώ και σχεδόν 40 χρόνια από συγκεκριμένη μερίδα του παροικιακού Τύπου.

Από το ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου» προκύπτει ότι, ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Στυλιανός, ζήτησε και έλαβε τρίμηνη άδεια για λόγους υγείας και ξεκούρασης.

«Η υγεία του», μας ειπώθηκε, «έχει βελτιωθεί θεαματικά, είναι σε ανάρρωση και όλα τα υπόλοιπα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο, έχει ήδη αρχίσει ανάμεσα σε εκκλησιαστικούς, αλλά και πολιτικούς κύκλους, η συζήτηση της διαδοχολογίας του αρχιεπισκόπου, κ. Στυλιανού και «ανάμεσα στους φιλόδοξους διαδόχους του συμπεριλαμβάνεται Επίσκοπος εξ Αυστραλίας, Μητροπολίτης ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε στην Αυστραλία και τώρα περιφέρεται στην Αθήνα τελώντας κατ’ ανάθεση κηδείες, μνημόσυνα και εκφωνών λόγους κατά περίσταση σε εσπερινούς και άλλες ιεροτελεστίες». (Σ.Σ. Προφανώς, θα εννοούν τον κ. Ιωσήφ). Λέγεται ότι οι «διαρροές» αυτές γίνονται από το περιβάλλον του κ. Ιωσήφ και τις επανέλαβε και ο «Ελληνικός Κήρυκας».

«Αυτό αποκλείεται να γίνει» μας είπαν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτραπεί να επιστρέψει ο επίσκοπος κ. Ιωσήφ ως αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας».

Διαβάστε επίσης

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Ο Πάπας Βενέδικτος ήταν φιλορθόδοξος»