ΕΘΝΙΚΑ

Πρώην πρόεδρος Αλβανίας: Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος να είναι Αλβανός!

Πρώην πρόεδρος Αλβανίας: Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος να είναι Αλβανός!

«Ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να είναι Αλβανός!» δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Alfred Moisiu, στην εφημερίδα «Illyria».

Εν τούτοις, παραδέχεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε σπουδαία δουλειά στην ανοικοδόμηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας .

«Νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε αυτά τα πράγματα από τώρα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την ώρα της επανεκλογής (νέου Αρχιεπισκόπου)» ανέφερε ο κ. Moisiu.

«Όταν οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθήσουν το λόγο του Θεού, αυτό πρέπει να γίνει στη γλώσσα τους για να γίνει κατανοητός. Αυτή η παρατήρηση δεν είναι μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και για την μουσουλμανική θρησκεία, που και αυτοί ακολουθεί την αραβική γλώσσα. Πριν λίγες ημέρες ήμουνα στην Κορυτσά και παρακολούθησα ένα «ιφτάρ» και με κάλεσε ο ομιλητής στο βήμα, που μιλούσε στα αραβικά και επειδή δεν κατάλαβα μου απηύθυνε το αίτημα στα αγγλικά» συνέχισε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και κατέληξε:

«Εμείς οι Αλβανοί θέλουμε να ακούσουμε το λόγο του Θεού στα αλβανικά, γιατί ο καθένας δεν μπορεί να γνωρίζει αραβικά. Αλλά, η ουσία είναι ότι η Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία ιδρύθηκε από τον Fan Noli, που αναγνωρίσθηκε από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και όλα τα έγγραφα καθώς και το Ευαγγέλιο ήταν στα αλβανικά».

Διαβάστε επίσης

Προκλητική αντίδραση Αλβανών κατά του Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου