ΕΘΝΙΚΑ

Το ΓΕΝ τίμησε την επέτειο από τη βύθιση της φρεγάτας «ΕΛΛΗ»

Το ΓΕΝ τίμησε την επέτειο από τη βύθιση της φρεγάτας «ΕΛΛΗ»

Ανακοίνωση σχετικά με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου και της επετείου της βύθισης της φρεγάτας ΕΛΛΗ, εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με αυτή, οι εκδηλώσεις έγιναν και φέτος με κάθε επισημότητα, ενώπιον του Αρχηγού του ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της 74ης επετείου από τη βύθιση του καταδρομικού ΕΛΛΗ στη νήσο Τήνο, κατέπλευσαν η Φρεγάτα ΕΛΛΗ, η Πυραυλάκατος ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ και το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, στο οποίο επιβαίνει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) εκτελώντας το Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ).

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων, ενώ πραγματοποίησε και ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού ΕΛΛΗ από την Πυραυλάκατο ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. Τιμές απέδωσαν αγήματα της ΣΜΥΝ και τις εκδηλώσεις συνόδεψε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού».

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα θαύματα της Παναγίας στην ιστορία του Ελληνισμού!