ΕΘΝΙΚΑ

Κορυτσά: Αλβανοί εθνικιστές επιχείρησαν να κάψουν μνημείο Ελλήνων Πεσόντων

Κορυτσά: Αλβανοί εθνικιστές επιχείρησαν να κάψουν μνημείο Ελλήνων Πεσόντων

Νέα πρόκληση Αλβανών εθνικιστών κατά της Ελλάδας σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς, όπου άγνωστοι -μέχρι στιγμής- ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές, επιχείρησαν να κάψουν τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου αλλά και το μνημείο των Ηρώων πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στο έπος του '40, όπου με τη θυσία τους συνέτριψαν τον ιταλικό φασισμό.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ο εμπρησμός αυτός είναι ξεκάθαρη απειλή και εκφοβισμός προς όλους τους ορθοδόξους και τους έλληνες ειδικά στην Μπομποστίτσα και την Κορυτσά.

Ο μόνος μάρτυρας του γεγονότος ήταν ο φύλακας της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα.

Όπως ο ίδιος λέει, την ώρα που εργαζόταν για να αφαιρέσει τα ξερόχορτα η κόσα του έσπασε και καθώς ανέβηκε κοντά στο ναό, είδε δύο άτομα νεαρής ηλικίας οι οποίοι έρχονταν προς τα εκεί. Τον χαιρέτησαν και ζήτησαν να δουν το ναό, αφού άναψαν κεριά, χωρίς να κάνουν σταυρό και φυσικά με πρόθεση να ελέγξουν το χώρο και τα άτομα που ήταν εκεί.

Ο φύλακας συνέχισε να διορθώνει την κόσα του χωρίς να δίνει σημασία όταν μετά από πέντε λεπτά από την αποχώρηση τους ξέσπασε φωτιά κοντά με την είσοδο της Μονής η οποία δεν φαίνεται από το ναό.

Σε μήκος δύο και παραπάνω μέτρων είχαν ρίξει εύφλεκτο υλικό με στόχο να πάρουν τα πολλά ξερόχορτα γύρω από την Μονή με αποτέλεσμα να καεί η Μονή, ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και το μνημείο τον Ελλήνων Πεσόντων που βρίσκεται στο ίδιο χώρο.

Πηγή: aftonomi.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Πρωτοφανής καταστροφή – Κάηκαν περίπου 40.000 στρέμματα

Δραπετσώνα: Εκεί αναμένεται να δοθεί η pole position για τη Formula 1

Ολιβιέ Μπεχρά: Δεν βρήκε τον Σήφη ο «κροκοδειλάκιας»

Κρήτη: Χανιώτης με ALS μπουγελώνεται, στέλνει μήνυμα και προκαλεί τον Σαμαρά

Ιωάννινα: Πήγαν τον γαμπρό στην εκκλησία με 10… νταλίκες (vid)!

Καλαμπάκα: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η «μάχη» με τις φλόγες