Λίντινγκτον: Στις συνομιλίες για το Κυπριακό, να λυθεί και το περιουσιακό

Newsbomb

Στο πλαίσιο της συνολικής λύσης του Κυπριακού εντοπίζει τις καλύτερες συνθήκες για την επίλυση του περιουσιακού η βρετανική κυβέρνηση, όπως είπε σε σχετική αναφορά στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη (4/2/2015) ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

«Τα θέματα που άπτονται των περιουσιών θα συζητηθούν από αντιπροσώπους της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας κατά τη διάρκεια [της εξέτασης] του σχετικού κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις, υπό τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών», ήταν η απάντηση του κ. Λίντινγκτον.

Όπως πρόσθεσε, «θα εναπόκειται στα εμπλεκόμενα μέρη να αποφασίσουν πότε θα συζητηθούν αυτά τα θέματα ως μέρος της διαδικασίας λύσης και να συμφωνήσουν σε μια λύση».

Ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατέληξε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει δυνατά την υπό τα Ηνωμένα Έθνη διαδικασία για μια συνολική λύση, η οποία παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθούν τα σύνθετα θέματα που αφορούν στη διαίρεση της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ιδιοκτησίας περιουσιών και πρόσβασης».

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved