ΕΘΝΙΚΑ

Γεωργιάδης: Η Τουρκία ψάχνει πολλές δεκαετίες την ευκαιρία για να πατήσει το πόδι στο Αιγαίο

Γεωργιάδης: Η Τουρκία ψάχνει πολλές δεκαετίες την ευκαιρία για να πατήσει το πόδι στο Αιγαίο

"Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε ούτε κατά κεραία παράθυρο για συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία" δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος περιοδεύει στις Σέρρες.

"Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο πράγμα. Η Τουρκία ψάχνει πολλές δεκαετίες την ευκαιρία για να πατήσει το πόδι στο Αιγαίο και αυτό δεν θα της το επιτρέψουμε" είπε, απαντώντας σε ερώτηση τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: "Θέλω τη Ν.Δ. πολιτικά κυρίαρχη, όπως ακριβώς την έφτιαξε, τη σχεδίασε, την ονειρεύτηκε και την πραγματοποίησε ο Κωνστανίνος Καραμανλής. Δεν θέλω τη Ν.Δ. δευτεροαγωνιστή στην πολιτική ζωή, αλλά πρωταγωνιστή. Τη θέλω κάθε μέρα στο επίκεντρο των πολιτικών γεγονότων. Αυτό για να γίνει χρειάζεται ξανά ενέργεια, μαχητικότητα, νέα οργανωτική δομή, να την ανοίξουμε στην κοινωνία, να τη φέρουμε κοντά στον λαό, να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και κυρίως να την κάνουμε να δώσει την ιδεολογική μάχη που χρειάζεται".

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νομό Σερρών αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Ν.Δ. και σημείωσε: "Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπως όλοι στη Ν.Δ. και, πιστεύω, όλοι οι Έλληνες. Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν και μια προσωπικότητα που είχε ξεπεράσει τα στενά όρια της Ν.Δ. Εδώ είμαι, όπως περιοδεύω όλη τη Μακεδονία, διότι θα το θεωρούσα αδιανόητο να μην περάσω από τις Σέρρες. Αν είναι δυνατόν".

Σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και στις 7μ.μ. θα μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Φίλιππος Ξενία".

Αύριο, στις 9.30 το πρωί, θα επισκεφθεί τη Μεσολακκιά, κοντά στην Αμφίπολη, και θα συναντηθεί με την επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

Ρoή Ειδήσεων