ΕΘΝΙΚΑ

Αποκάλυψη: Ο Πούτιν θα προτείνει στενή στρατιωτική συνεργασία στην Ελλάδα

Αποκάλυψη: Ο Πούτιν θα προτείνει στενή στρατιωτική συνεργασία στην Ελλάδα

Μία μέρα πριν την έλευση του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, στενός συνεργάτης του στέλνει μήνυμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ χαρακτήρισε σημαντικά τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας - Ελλάδας, δεδομένης της ανάγκης της Αθήνας «να αναχαιτίζει την Τουρκία».

«Η Αθήνα αποτίμα θετικά την πολιτική της Ρωσίας στη Συρία και θεωρεί ότι η πολιτική διευθέτηση της Συριακής κρίσης θα εξαλείψει έναν από τους λόγους της παράνομης μετανάστευσης στην ΕΕ από την οποία η Ελλάδα υποφέρει», είπε ο Ουσακόφ.

«Τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας είναι σημαντικά, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αθήνα έχει το μόνιμο καθήκον να αναχαιτίζει την Τουρκία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι δηλώσεις του κ. Ουσάκοφ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι αύριο, Παρασκευή, 27 Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα για επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Πούτιν, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», επισημαίνει ότι οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μετάξι της Ευρώπης και της Ρωσίας.

Στο άρθρο του, ο κ. Πούτιν προαναγγέλλει ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών και συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Πούτιν υπογραμμίζει ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφοροποίηση των διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας, η οποία θα αυξήσει την σταθερότητα των προμηθειών και συνεπώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά».

Αναλυτικά, το επίσημο πρόγραμμα του κ. Πούτιν:

Παρασκευή 27 Μαΐου

15.30-15.45

Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος.

16.30-16.55

Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

16.55 - 17.00

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.

Άφιξη.

17.05-17.35

Κατ’ ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Γεύμα Εργασίας – Διευρυμένες συνομιλίες.

19.35

Υπογραφή Συμφωνιών.

Δηλώσεις στον Τύπο.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Άφιξη.

19.35-20.05

Εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο υπό την παρουσία και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο «Divani Apollon».

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

20.45

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.

Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP).

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος για Καρυές.

Άφιξη.

Επίσημη υποδοχή.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Άφιξη.

Ανεπίσημη Τελετή Προπομπής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.

Σχετικές ειδήσεις