Ο Αρχηγός ΓΕΝ απαντά στην Τουρκία: Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε (vid)

Newsroom Newsroom

Ο Αρχηγός ΓΕΝ απαντά στην Τουρκία: Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε (vid)

Ηχηρό μήνυμα στους Τούρκους στέλνει ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας έστειλε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με τις τουρκικές προκλήσεις να κορυφώνονται σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ. «Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία του».

Πιο αναλυτικά, το Νεώριο Μόρο στα Χανιά επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. Αφορμή της επίσκεψης ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Μεθ΄ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, 1821-1945» καθώς και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου. Ο Αρχηγός ΓΕΝ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι στην Κρήτη σε αυτή την έκθεση. Βρίσκομαι σε ένα χώρο από τον οποίο γεννήθηκε το πολεμικό ναυτικό, το αγαπάει και το στηρίζει. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία του, ιδρύθηκε από το τίποτα το 1821 και συνεισέφερε σε όλους τους αγώνες του Έθνους νικηφόρα.

Τιμούμε αυτή την παράδοση και την ακολουθούμε ενώ όσο για την ετοιμότητα μας να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε».

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει μέρη από το βιβλίο που εξιστορούν ιστορίες με αντίστοιχα κείμενα και φωτογραφίες, ενώ έχουν τοποθετηθεί και οθόνες που προβάλουν ιστορικές στιγμές ενώ υπάρχει και περίληψη της έκθεσης τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες.

Ταυτόχρονα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στην δημοσιότητα ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό βίντεο από την θερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

Η εκπαίδευση των Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς στην εποχή μας είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Ημέρα και νύχτα εκπαιδεύονται σε όλα τα πιθανά σενάρια που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε ένα πιθανό πεδίο μάχης. Στόχος να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να αποτελέσουν παράδειγμα για τους στρατιώτες που θα ηγηθούν.

Τέλος, την Παρασκευή 21 Iουλίου 2017, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, επισκέφθηκε την Περιοχή Eυθύνης της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» στην Κάλυμνο και στη Ψέριμο, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχουν το προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved