Τουρκαλβανικά σενάρια τριχοτόμησης της πΓΔΜ

Newsbomb

Ο Τούρκος πρωθυπουργός και η πολυπληθής ομάδα επιχειρηματιών που τον ακολουθούσε...

Του Κώστα Τζεβελέκου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός και η πολυπληθής ομάδα επιχειρηματιών που τον ακολουθούσε - κατά το επίσημο ταξίδι του στην ΠΓΔΜ- αποχώρησαν, αφού υπέγραψαν οικονομικές συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκστομίζοντας κορώνες εναντίον της Ελλάδος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε κατά της Ελλάδος χαρακτηρίζοντας την ελληνική θέση για το όνομα : “Ακατανόητη και άδικη”. Δεν περιμέναμε βέβαια και τίποτα καλύτερο από τον κ. Ερντογάν.

Αλλά ένας άλλος λόγος της σημασίας της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην ΠΓΔΜ ήταν και η απογραφή η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι της 15 Οκτωβρίου. Δηλαδή, με την παρουσία του πέρασε το μήνυμα στους Τούρκους των Σκοπίων ότι : “ Η μητέρα Τουρκία είναι μαζί σας” .

Οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και καιρό προσπαθώντας να εγγράψουν παράνομα όσους περισσότερους Τούρκους μπορούν, το ίδιο βέβαια και οι Αλβανοί.

Τις παραπάνω μηχανορραφίες κατήγγειλε η υπεύθυνη της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής κ. Βεσνα Γιανεφσκα τονίζοντας ότι : “ Ετοιμάζονται να φαλκιδεύσουν την απογραφή τα μέλη της αλβανικής και τουρκικής εθνικής καταγωγής.” Η ίδια η κ. Γιάνεφσκα είναι Σλαβομακεδονικής προέλευσης και μετά από αυτές τις καταγγελίες παραιτήθηκε ισχυριζόμενη ότι: “ Η ερμηνεία του νόμου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα κριτήρια που εφαρμόζει η Εurostat και η οποία προσφέρει τεχνική βοήθεια για την απογραφή του πληθυσμού».

Το 2002 ήταν η τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε στην ΠΓΔΜ με αποτέλεσμα να απογραφούν συνολικά 2.020.000 άνθρωποι.

Από αυτούς το 64,18% του πληθυσμού ήταν Σλαβομακεδόνες, το 25,17% Αλβανοί το 3,85 %Τούρκοι ,Ρομά 1,8 %, Σέρβοι 0,85% βλάχοι 0,5% και τα υπόλοιπα μέλη των εθνοτικών ομάδων ανέρχονται στο 1%.

Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί προσπαθούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερα προνόμια στην ήδη τριχοτομημένη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved