ΕΘΝΙΚΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: «Ο σουλτάνος κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο»

Επίσκεψη Ερντογάν: «Ο σουλτάνος κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο»

Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννη Μάζη για την επίσκεψη του «σουλτάνου» στη χώρα μας.

«Ο Ερντογάν δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις συγκυρίες σωστά και κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο», τόνισε ο κ. Μάζης μιλώντας στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο καθηγητής επισημαίνει πως ο «σουλτάνος» επέλεξε να αυτοπροσκληθεί στην Ελλάδα για να δείξει ότι είναι αναγνωρισμένος από τον έταιρο σύμμαχο του στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ότι δεν έχει απομονωθεί πλήρως.

«Αυτή είναι η κίνηση», τονίζει. «Εμείς τι αναμένουμε; Λειτουργούμε σε δύο επίπεδα κατά την εκτίμηση μου. Το πρώτο είναι διερευνητικά για λογαριασμό των ΗΠΑ για να δούμε τις προθέσεις του Ερντογάν στα διάφορα μέτωπα που έχει ανοίξει. Το δεύτερο είναι ότι ο Ερντογάν και η ελληνική πλευρά θα συζητήσουν για το μεταναστευτικό. Το μεταναστευτικό αφορά τους Ευρωπαίους άμεσα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου να ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ ο κ. Μάζης σημειώνει: «Ο Τραμπ είναι πιστός στις προεκλογικές του δηλώσεις. Αν διαβάσουμε την εξαγγελία Τραμπ προσεκτικά, θα καταλάβουμε ότι δημιουργεί μια δυναμική, η οποία τείνει να ανταμείψει το Ισραήλ για την ανάμιξη του στη Συρία» δήλωσε ο κ. Μάζης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικές ειδήσεις