ΕΘΝΙΚΑ

Γιώργος Μπαλταδώρος: Πλήρης σύνταξη στη σύζυγο - Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του

Γιώργος Μπαλταδώρος: Πλήρης σύνταξη στη σύζυγο - Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του

Πτώση Mirage 2000 | Γιώργος Μπαλταδώρος: Το δικαίωμα σε πλήρη σύνταξη για την οικογένεια του σμηναγούΓιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του αεροσκάφους Mirage 2000 την Πέμπτη (12/04/2018) στη Σκύρο, υπογράμμισε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης,Τάσος Πετρόπουλος.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ

«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος», σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο ίδιος απάντησε εξάλλου σε δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, για δήθεν χορήγηση σύνταξης ύψους 400 ευρώ στην οικογένεια του εκλιπόντος πιλότου, λέγοντας: «Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ».

Εν τω μεταξύ, η Βουλή των Ελλήνων, με απόφαση του προέδρου της, Νίκου Βούτση προχωρά άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή (13/04/2018) ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε προτείνει να «υιοθετήσει» η Βουλή τα ανήλικα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου και να χορηγηθεί και τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του.

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη πρώτη φορά το 2010, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Διάβαστε επίσης:

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της τραγωδίας στη Σκύρο




Σχετικές ειδήσεις