ΕΘΝΙΚΑ

Oι Τούρκοι μιλούν για «πολιορκία» των Ιμίων - Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ

Oι Τούρκοι μιλούν για «πολιορκία» των Ιμίων - Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ
Τέσσερα Τουρκικά πλοία βρίσκονται σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας στην περιοχή των Ιμίων

Τρία πολεμικά πλοία και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής έχει στείλει τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ η Άγκυρα  στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, λίγες ώρες πριν την  23 επέτειο της κρίσης των Ιμίων.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (28/1), όπως επισημαίνουν τα δημοσιεύματα τα πολεμικά πλοία της γειτονικής χώρας πλέουν σε κοντινή απόσταση από τα Ίμια. Ωστόσο το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διακινούν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρει πως στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος

Η νέα πρόκληση με πολλές δόσεις προπαγάνγας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, όπως αποδεικνύουν οι εικόνες των πολεμικών πλοίων να πλέουν κοντά στα Ίμια και οι οποίες μεταδίδονται από τουρκικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα.

Στο παρακάτω βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και σαράντα δευτερολέπτων αποτυπώνονται όλες οι κινήσεις των Τουρκικών πλοίων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα πλοία της γειτονικής χώρας έχουν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη κατάθεση στεφανιού από τη χώρα μας για το θάνατο των τριών Ελλήνων αξιωματικών τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996.«Κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».

Την ίδια ώρα αν κάποιος πληκτρολογήσει στους χάρτες της Google τη λέξη Ίμια εμφανίζονται φωτογραφίες με Τούρκους κομάντος πάνω στις ελληνικές βραχονησίδες.

Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αληθινές. Παρόλα αυτά και fake news να είναι, τίθεται ένα σόβαρό ζήτημα αντιμετώπισης της τουρκικής προπαγάνδας από την ελληνική πλευρά η οποία δεν έχει αντιδράσει καθόλου σε αυτή την προκλητική ενέργεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το σίγουρο είναι ότι με τις προκλητικές τους ενέργειες οι Τούρκοι θέλουν να ανεβάσουν για άλλη μια φορά επικίνδυνα το θερμόμετρο, ενώ βάζοντας σε εφαρμογή τη μονταζιέρα της προπαγάνδας κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελίξεις των επόμενων ωρών.

H Τουρκική πρόκληση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανάληψη την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη και το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρωήν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Άμυνας στην Άγκυρα κατά την πρώτη του ομιλία στη Βουλή. «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης και συνεχίζοντας τόνισε: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Την ίδια στιγμή, πάντως, προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική αίσθηση η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αποστρατεύσει τόσο τον Αρχηγό Στόλου καθώς και δύο ακόμη αντιναυάρχους του ΓΕΝ.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε την αποστρατεία του Αρχηγού Στόλου Ι. Παυλόπουλου και των Αντιναυάρχων Διακόπουλου (ΣΕΘΑ) και Καφετζή (ΔΔΜΝ).

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Meteo για την κακοκαιρία: Θα πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού - Δείτε πού

Μπλόκα αγροτών – Τζέλλας στο Newsbomb.gr: Δεν υποχωρούμε – Έκλεισε η Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Σχετικές ειδήσεις