ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ στο Αιγαίο με τουρκικό F-16: Έσβησε ο κινητήρας του κατά τη διάρκεια παραβιάσεων

Θρίλερ στο Αιγαίο με τουρκικό F-16: Έσβησε ο κινητήρας του κατά τη διάρκεια παραβιάσεων
Παραλίγο ατύχημα στο Αιγαίο

Ένα θρίλερ που θα μπορούσε να έχει δραματικές προεκτάσεις διαδραματίστηκε το πρωί της Παρασκευής (01/02) στο Αιγαίο με ένα τουρκικό μαχητικό να χάνει τον κινητήρα του!

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που στο Τατόϊ γινόταν η τελετή παράδοσης - παραλαβής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και λίγες μόλις ημέρες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

Ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη των Τούρκων που την Παρασκευή έκαναν 34 παραβιάσεις στο Αιγαίο, παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη. Σύμφωνα με το militaire.gr το ατύχημα αποφεύχθηκε λόγω της ικανότητας του χειριστή.

Το χρονικό των προκλήσεων και του περιστατικού με το τουρκικό F-16

Στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, ένα ζεύγος τουρκικών F-16, εισήλθε παράνομα στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα και επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Αιγαίο. Ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν στον αέρα έσπευσαν προς αναχαίτισή τους. Ο ένας Τούρκος χειριστής ανέφερε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους του. Ο κινητήρας έσβησε.

Το ενδεχόμενο της συντριβής ήταν πάρα πολύ πιθανό. Ο πιλότος θα μπορούσε να είχε αποφασίσει την εγκατάλειψη του αεροσκάφους και αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε «ελληνοτουρκική αντιπαράθεση» για την έρευνα και διάσωσή του, αναφέρει το militaire.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, που επιβεβαιώνει όσους εκφράζουν ανησυχίες για ένα «ατυχές γεγονός» που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση. Είχε προηγηθεί η επικίνδυνη πτήση τουρκικού F-16 πάνω από ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, στο Φαρμακονήσι κατά τη διάρκεια πτήσης έρευνας και διάσωσης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μετά τη λιακάδα... χειμώνας! Ερχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις...

Κωσταράκος: Βαριά προσβολή στο στράτευμα - Καταργούν διακριτικά των Ένοπλων Δυνάμεων

Σχετικές ειδήσεις