Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΘΝΙΚΑ

28η Οκτωβρίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο Καστελόριζο - Εντυπωσιακές εικόνες

Newsbomb

Εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου είναι σε εξέλιξη στο Καστελόριζο.

Μάλιστα, ομάδα Κρητικών από την Αλικαρνασσό ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί και μετέφεραν μία τεράστια ελληνική σημαία, 745 τετραγωνικών μέτρων.

Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύτηκε ένας τεράστιος γερανός από την Ρόδο, σύμφωνα με το Open.

Χωρίς παρελάσεις η φετινή εθνική επέτειος του «ΟΧΙ»

Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις εορτάζεται η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στην πόλη των Αθηνών θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα», τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε εγκύκλιο που εξέδωσε.

Επιπλέον, όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουν στη σημερινή δοξολογία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Επιπρόσθετα σχετικά με τις δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου όπως και τις καταθέσεις στεφάνων σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις εορτασμού στα σχολεία, αυτές πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (27/10) ανά τμήμα. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων απενεμήθηκαν τα αριστεία-βραβεία- οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20, καθώς και η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή/ντρια κάθε σχολικής μονάδας στον/στη σημαιοφόρο, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελέσεις, ενώ η εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.ά.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid- 19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Charlie Hebdo: Το εξώφυλλο που εξόργισε τον Ερντογάν - «Ωωω, ο Προφήτης!»