LIVE BLOG: Μαζική έφοδος μεταναστών στις Καστανιές - Το Newsbomb.gr σε Έβρο και Βόρειο Αιγαίο

Newsbomb

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr

«Εισβολή» στα σύνορα LIVE: Νέα επεισόδια στον Έβρο και σήμερα Τετάρτη 04 /03/2020 - Ρίψη χημικών από την πλευρά των Τούρκων, μετακίνηση των μεταναστών νότια προς το Δέλτα του Έβρου -  Σε... τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά μας για 6η μέρα - Χιλιάδες μετανάστες ωθούνται από την τουρκική κυβέρνηση στη συνοριακή γραμμή προκειμένου να εισβάλλουν στην Ελλάδα -  Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr.

Αποστολές του Newsbomb.gr σε Έβρο και Μυτιλήνη

Χωρίς τέλος οι προσπάθειες παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο από την Τουρκία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τα σύνορά μας.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού αμέσως εξαπλώθηκαν στον χώρο, ελέγχοντας κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Νέα ένταση, με μαζικές ρίψεις χημικών στην ουδέτερη ζώνη, κατά μήκος του φράχτη, σημειώνονται αυτή την ώρα στις Καστανιές Έβρου. Ομάδα νεαρών πετάει χημικά και δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Μετανάστες φωνάζοντας μετακινούνται νοτιότερα, προς το Δέλτα του Έβρου, προσπαθώντας να βρουν δίοδο για την ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές δυνάμεις πάντως είναι ισχυρές και τα σύνορα έχουν σφραγιστεί.

Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τα νησιά μας στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr:

12:10
Κώστας Τσιτούνας

Λαγκάρντ: κρίση όπως του 2008 αν δεν ληφθούν οικονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, δήλωσε ότι θα εξεταστούν όλα τα «εργαλεία» πολιτικής, ιδιαίτερα αυτά που παρέχουν «παρά πολύ φθηνή» χρηματοδότηση.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής της ΕΚΤ θα εξετάσουν όλα τα εργαλεία πολιτικής στη συνεδρίασή τους αυτή την εβδομάδα, ιδιαίτερα αυτά που παρέχουν «παρά πολύ φθηνή» χρηματοδότηση, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Σε τηλεδιάσκεψη αργά χθες η επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι, χωρίς συντονισμένη δράση για την επιδημία του νέου ιού, η Ευρώπη θα μπορούσε να δει ένα σενάριο που να θυμίζει τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, όπως είπε πρόσωπο που έχει γνώση των δηλώσεων της Λαγκάρντ σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Λαγκάρντ δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής μπορούν να λειτουργήσουν μόνο εάν τα στηρίξουν και οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

11:46
Κώστας Τσιτούνας

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Οδηγίες σε φοιτητές, μαθητές και ταξιδιώτες από την Τουρκία

Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις φοιτητών, στους ταξιδιώτες από την Τουρκία και στους μαθητές, συστήνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

Σε συνέχεια της αναστολής της λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ο ΠΙΣ συστήνει στους φοιτητές και σπουδαστές:

Εάν φοιτούν σε πόλεις και περιοχές όπου έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κοροναϊού όπως είναι η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, να αποφύγουν να ταξιδέψουν αυτές τις μέρες στα πατρικά τους σπίτια αν αυτά βρίσκονται σε περιοχές χωρίς κρούσματα. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η πιθανή διασπορά του κοροναϊού στα μέρη αυτά.
Εάν στα πατρικά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών ή/ και ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είναι επίσης προτιμότερο να μην μεταβούν σε αυτά, προκειμένου να τους προστατεύσουν.

Σημαντικός ο περιορισμός των παιδιών

Ο ΠΙΣ συστήνει στους γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (όλων των βαθμίδων) να τηρήσουν την προτροπή του υπουργού Υγείας και να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τις ημέρες αυτές. Δεν έχει νόημα να είναι κλειστά τα σχολεία αλλά τα παιδιά να συγχρωτίζονται σε άλλους χώρους, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με έναν ή δύο συμμαθητές, να πηγαίνουν σε αθλητικές δραστηριότητες (ειδικά αυτές που γίνονται σε εσωτερικούς χώρους), να ακολουθούν συλλόγους σε εκδρομές και δραστηριότητες, ακόμα και να μαζεύονται σε χώρους διασκέδασης ή σπίτια κατά μεγάλες ομάδες.

11:39
Κώστας Τσιτούνας

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για 70χρονο που βρέθηκε θετικός

Συναγερμός τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς εκεί προσήλθε το πρωί της Τρίτης, στην εφημερία, ένας 70χρονος ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος όταν έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού χωρίς, ωστόσο, να έχει ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό.

Ο 70χρονος υποβλήθηκε κανονικά σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο με άλλους άσθενείς.

Όταν, όμως, το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε να σταλεί δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ το οποίο τις ώρες που ακολούθησαν απάντησε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 70χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» που ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο.

10:52
Κώστας Τσιτούνας

Κοροναϊός: Μπαράζ συναντήσεων για τον Μητσοτάκη – Τι ώρα θα κάνει το διάγγελμα

Στις 17:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία.

Μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης του κοροναϊού.

13:44
Κώστας Τσιτούνας

Στον Έβρο ο Ιερώνυμος: Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στα σύνορα

Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ προκειμένου να ευχηθεί καλή δύναμη στα στελέχη του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που δρουν στην περιοχή για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

Εξερχόμενος του ναού του Αγίου Γεωργίου δήλωσε: «Είναι μία δύσκολη ώρα για την περιοχή. Νομίζω ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων, από το ένα άκρο της Ελλάδος έως το άλλο, «χτυπάει» στα σύνορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

13:19
Κώστας Τσιτούνας

Συνεχίζει την άθλια προπαγάνδα ο Ερντογάν

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις και fake news προχώρησε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματός του.

Αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε Ελλάδα και Ευρώπη να σεβαστούν την Διεθνή Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με την κρίση στη Συρία

Επανέλαβε, δε, τους αναληθείς ισχυρισμούς που διαψεύστηκαν με έμφαση από την κυβέρνηση πριν από μερικά 24ωρα ότι οι Έλληνες σκοτώνουν μετανάστες, συνοδεύοντας τους, μάλιστα, με απειλές.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να σταματήσουν μετανάστες, από το να τους πνίγουν στη θάλασσα μέχρι να τους πυροβολούν, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ίδια ανάγκη κάποιος να του δείξει έλεος» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah.

13:13
Κώστας Τσιτούνας

Στέλιος Πέτσας: Ψευδής η είδηση που διακινούν οι Τούρκοι για τραυματία από ελληνικά πυρά στον Εβρο

Στη διάψευση των όσων μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τραυματίες στη διάρκεια επιχείρησης των ελληνικών Αρχών να απωθήσουν την είσοδο μεταναστών στη χώρα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Υπήρξε διακίνηση πληροφοριών για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά, το διαψεύδω κατηγορηματικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ψέμματα. Ολοι μπορούν να καταλάβουν πόσα ψέμματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες. Καλούμε την άλλη πλευρά να σταματήσει αυτή την προπαγάνδα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο, επίσης, «για οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση από την Τουρκία που προκύπτει από τη συγκέντρωση μεταναστών σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, την δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, τα μηνύματα για δήθεν ανοιχτά σύνορα, τη δημοσιοποίηση από την κρατική τηλεόραση χάρτη με περάσματα στον Έβρο και τα νησιά και τη χρήση δακρυγόνων από μετανάστες που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός»

13:01
Κώστας Τσιτούνας

Απίστευτη διασπορά fake news περί επιστράτευσης και παράδοσης φύλλων πορείας για Έβρο

Η επιχείρηση εισβολής μεταναστών στον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει ενισχύσει και μια θολή συνωμοσιολογία η οποία μόνο κακό κάνει στην εθνική ασφάλεια της χώρας - Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και γράφεται εντόνως από ορισμένους ιστότοπους ότι δήθεν έχει κινηθεί διαδικασία επιστράτευσης και η αστυνομία μοιράζει φύλλα πορείας για Έβρο - Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Τα περισσότερα από αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή στον επίσημο ιστότοπο του ΓΕΣ λειτουργεί η «Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ταχυδρομείου Αποστολής- Ειδοποίησης Εφέδρου» παντρεύοντας στην ουσία αυτές τις δύο ουσιαστικά άσχετες μεταξύ τους πληροφορίες και μπερδεύοντας το αναγνωστικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ

12:24
Κώστας Τσιτούνας

Μεταναστευτικό: Πού θα κατασκευαστεί το πρώτο κλειστό κέντρο για απελάσεις «εξπρές»

Θέμα χρόνου είναι η δημιουργία του πρώτου κλειστού κέντρου στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επαναπατρίζονται άμεσα όσοι εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας μετά την 1η Μαρτίου.

Το περίκλειστο κέντρο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα και -όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – σε αυτό αναμένεται να μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μας τόσο από τον Έβρο, όσο και από τα νησιά.

Την Τρίτη (03/03) εκδόθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και τα άτομα αυτά επιστρέφονται –χωρίς καταγραφή– στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής. Καθώς η ΠΝΠ έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου, όσοι έφθασαν στα νησιά από την Κυριακή (01/03) και μετά εμπίπτουν στη συγκεκριμένη διάταξη και άρα θα πρέπει να επιστραφούν χωρίς να υποβάλουν αίτημα ασύλου.

«Η αναστολή της διαδικασίας ασύλου στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η χώρα μας δεν θεωρεί πρόσφυγες όσους εισέρχονται παράνομα», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και συμπλήρωσε: «Αντίθετα, πρόκειται για άτομα που εκμεταλλεύεται η γείτων χώρα προκειμένου να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Σε αυτό είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε».

12:17
Κώστας Τσιτούνας

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από Αστυνομία και Στρατό για να μην περάσουν οι μετανάστες τα σύνορα

Μάχη σχεδόν σώμα με σώμα δίνουν οι άνδρες της Αστυνομίας και του Στρατού στις Καστανιές στον Έβρο προκειμένου να μην περάσουν τα σύνορα οι εξαγριωμένοι μετανάστες που από το πρωί έχουν ξεκινήσει επεισόδια.

Αστυνομία και Στρατός επιχειρούν πάνω στην γραμμή του φράχτη τον οποίο οι μετανάστες έχουν προσπαθήσει και έχουν καταφέρει σε κάποια σημεία να τρυπήσουν. Χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των οχημάτων VPL αποφεύχθηκε ν μαζική εισροή των μεταναστών στην Ελλάδα την ώρα που ακούγονται πολεμικά συνθήματα από τα μεγάφωνα στην τουρκική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved