Φωτιά ΤΩΡΑ - LIVE BLOG: Σε πύρινο «κλοιό» Αττική και Εύβοια - Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους

Ελένη Κολιοφούτη

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε πύρινο «κλοιό» βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου (10/7) Αττική και Εύβοια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει υπό έλεγχο ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα, δυσκολεύουν το έργο τους.

Συγκεκριμένα, μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα δίνουν από το πρωί του Σαββάτου δυνάμεις της Πυροσβεστικής: Στον Βαρνάβα, στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας-Ασπροπύργου και στα Στύρα Ευβοίας.

Τις τελευταίες ώρες, οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί κυρίως στον Βαρνάβα και στα Στύρα, με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν μαζί και στις δυο περιοχές, ανάλογα και με τις ανάγκες.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr:

19:42
Ελένη Κολιοφούτη

Φωτιά Εύβοια: Καλύτερη εικόνα στα Στύρα

Αισθητά βελτιωμένη περιγράφει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Η εικόνα είναι καλύτερη από ότι 3 ώρες πριν. Οι συχνές ρίψεις από αέρος αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος έχει περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νιμπορειό που έχει εκκενωθεί», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 2 ελικόπτερα όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στα μέτωπα της φωτιάς» και παράλληλα αναπτύσσονται οι δυνάμεις από εδάφους.

Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη που πήραν μέρος στην κατάσβεση «αποσύρθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων» και όπως σημειώνει ο κ. Κελαϊδίτης «περιμένουμε γύρω στις 8:00 το βράδυ να έχουμε ύφεση των ανέμων και έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να χτυπήσουμε τα μέτωπα της φωτιάς και να περιορίσουμε τις καταστροφικές φλόγες».

Στην περιοχή σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχουν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα ενώ η συγκεκριμένη έκταση στην οποία επεκτείνεται τώρα η φωτιά είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007.

19:24
Ελένη Κολιοφούτη

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης. Στο σημείο επιχείρησαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής και 12 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αποχώρησαν από την περιοχή, ενώ για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει ένα όχημα στο σημείο. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμμετείχαν και δύο υδροφόρες από τους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη και Θεσσαλονίκης.

19:09
Ελένη Κολιοφούτη

Εύβοια: Νέα πυρκαγιά στο Βασιλικό

Μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια καθώς, μετά την πυρκαγιά στα Νέα Στύρα, ξέσπασε και νέα φωτιά στο Βασιλικό.

Όπως αναφέρει το evima.gr, η πυρκαγιά καίει δάσος και χαμηλή βλάστηση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο και να επιχειρούν να την προλάβουν πριν επεκταθεί.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος ελικόπτερα και αεροσκάφη.

18:53
Ελένη Κολιοφούτη

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κρήτη

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (10/7) στην περιοχή Άνω Μούλια Ηρακλείου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

18:31
Ελένη Κολιοφούτη

Τα νεότερα για την φωτιά στην Ελευσίνα

Σε έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε πως μόνο σήμερα ξέσπασαν 51 δασικές πυρκαγιές.

Να σημειωθεί επίσης πως στη Νέα Ιωνία Βόλου η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο ενώ στην Ελευσίνα οι εστίες προσέγγισαν βιομηχανικές υποδομές αλλά η πυροσβεστική απέτρεψε τα χειρότερα.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

18:12
Ελένη Κολιοφούτη

Βίντεο από την δασική πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

18:09
Ελένη Κολιοφούτη

Χαρδαλιάς: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετά με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα

18:08
Ελένη Κολιοφούτη

Χαρδαλιάς: «Ακόμα μια δύσκολη μέρα» – 51 πυρκαγιές σήμερα

18:07
Ελένη Κολιοφούτη

Χαρδαλιάς: Βελτιωμένη η εικόνα στον Βαρνάβα, δεν απειλούνται σπίτια στα Στύρα

18:06
Ελένη Κολιοφούτη

Εύβοια: Βίντεο από τη φωτιά στα Στύρα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved