LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

Ελένη Κολιοφούτη

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα μέτωπα της πυρκαγιάς
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δεκάδες είναι τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε όλη τη χώρα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνιο αγώνα για να τα ελέγξουν - Live όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές στην Ελλάδα

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η κατάσταση από το μέτωπο της φωτιάς που έφτασε στη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Η φωτιά σαρώνει τη βόρεια Αττική έχοντας κάψει σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες. Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ οι φλόγες πέρασαν από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας προς την μεριά του Αγίου Στεφάνου.

Την ίδια ώρα η Εύβοια βρίσκεται σε πύρινο «κλοιό» με την κατάσταση να επιδεινώνεται. Τα χωριά Σκεπαστή και Κεραμειά, στην ανατολική πλευρά των μετώπων της φωτιάς στη Βόρειο Εύβοια, βρίσκονται ένα βήμα πριν να τα κυκλώσουν οι φλόγες. Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, πεζοπόρα τμήματα, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα προσπαθώντας να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν όλο και καινούργιες αναζωπυρώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες προς το χωριό Παλαιόβρυση.

Παράλληλα, ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται για δεύτερη νύχτα στην Ηλεία, με πολλαπλά μέτωπα να εκδηλώνονται στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 19 χωριά, ενώ υπάρχουν συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των πυρκαγιών:

02:33
Ελένη Κολιοφούτη

Δήμαρχος Διονύσου: Περιμένουμε να έρθει το πρωί για να δράσουν τα εναέρια μέσα

02:13
Ελένη Κολιοφούτη

Εύβοια: Συνολικά 70 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από παραλία της Αγίας Άννας

Συνολικά 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από παραλία της Αγίας Άννας Ευβοίας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη στο Μαντούδι Ευβοίας.

02:02
Ελένη Κολιοφούτη

Πετρούνιας για φωτιές: «Κουράγιο στους πληγέντες»

Με μία ανάρτησή του στο twitter ο Λευτέρης Πετρούνιας στέλνει το δικό του μήνυμα για τις φωτιές, που καίνε ανεξέλεγκτα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο ανάρτησε δύο φωτογραφίες: στη μία είναι ο ίδιος με το μετάλλιό του κατά της επιστροφή του στην Ελλάδα και η άλλη απεικονίζει το πύρινο μέτωπο.

«Την επιστροφή μας στην Ελλάδα επισκίασε αυτή η Θλιβερή εικόνα της επόμενης φωτογραφίας! Κουράγιο στους πληγέντες και στους ανθρώπους που δίνουν μάχη με τις φλόγες! Πολύ λυπηρό» έγραψε.

01:50
Ελένη Κολιοφούτη

Φωτιά στην Εύβοια: Δήμαρχος Μαντουδίου - «Κάηκε η Αγία Άννα, η Κεράμεια, η Παλαιόβρυση»

01:28
Ελένη Κολιοφούτη

Εκκενώνεται το χωριό Καρβέλας στην Ανατολική Μάνη

01:15
Ελένη Κολιοφούτη

Φωτιά στην Εύβοια: Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Αγία Άννα

01:06
Ελένη Κολιοφούτη

Φωτιά στην Ηλεία: Τρία πύρινα μέτωπα

Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ένα τρίτο μέτωπο βρίσκεται, επίσης σε εξέλιξη, στο δήμο Πύργου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Λάλα, όπου νωρίτερα η φωτιά προκάλεσε ζημιές.

Επίσης, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο μέτωπο που καίει στην περιοχή Μιράκα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο δήμο Πύργου, βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Κολίρι, όπου εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν και να μην κινηθεί προς την γειτονική περιοχή, Βαρβάσαινα.

00:46
Ελένη Κολιοφούτη

Φωτιά στην Εύβοια: Επιχείρηση με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό κατοίκων στην Αγία Άννα

Νέα επιχείρηση με πλωτά μέσα για να φύγουν οι κάτοικοι, ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Αγίας Άννας έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία και όπως ανέφερε στον Alpha ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, στέλνονται εκ νέου πλωτά μέσα για να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

00:33
Ελένη Κολιοφούτη

Μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και των οικισμών Πευκόφυτου και Ποντίων Αγίου Στεφάνου

Δύο μηνύματα για εκκένωση περιοχών σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο στάλθηκαν μέσω του 112. Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

00:26
Ελένη Κολιοφούτη

Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στις Αφίδνες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved