LIVE BLOG: Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη

Ευδοκία Μύτιλη

Οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τον Λευκό Πύργο
Newsbomb.gr / Ευδοκία Μύτιλη

ΔΕΘ 2021: Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης.

Πλήθος διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της 85ης ΔΕΘ. Από το πρωί υπήρξαν διαμαρτυρίες και πορείες, οι οποίες κορυφώνονται το απόγευμα – σχεδόν την ίδια ώρα με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, το πρωί στις 9:00 έγινε διαμαρτυρία στην είσοδο της ΔΕΘ στην πλατεία ΧΑΝΘ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Στις 10:30 έγινε μοτοπορεία με έναρξη τη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, από την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.

Στις 17:00 είχε προγραμματιστεί κάλεσμα στον Λευκό Πύργο για διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Μισή ώρα αργότερα, στο μνημείο Λαμπράκη ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτισε συγκέντρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενώ στις 18:00 αναμενόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου, από ΕΔΟΘ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή όλων των εργαζόμενων. Την ίδια ώρα, μέλη του ΠΑΜΕ αναμένονταν να συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ ενώ στην Καμάρα είχαν ανάλογη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές.

Η Θεσσαλονίκη, λόγω της ΔΕΘ και όλων των παραπάνω, από το βράδυ της Παρασκευής (10.09) μοιάζει με «αστακό» καθώς πάνω από 6.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή, ενώ έχουν επιστρατευτεί όλα τα διαθέσιμα μέσα, drones, «Αύρες» και «Αίαντες» για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Η κατάσταση από το μεσημέρι στην πόλη μύριζε… μπαρούτι, λόγω και των πολλών προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Η συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, είχε μια μικρή ένταση λίγο μετά τις 18:30, ενώ λίγο πριν τις 19:00 οι διαδηλωτές έφτασαν μια ανάσα από τη ΔΕΘ και τον φραγμό της Αστυνομίας.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη

22:14
Χρήστος Γιαννούλης

Ολοκληρώθηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μέτρα ΕΔΩ

20:44
Χρήστος Γιαννούλης

ΔΕΘ 2021: Προσαγωγές από την Αστυνομία - Σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ

Η μεγάλη ένταση ξεκίνησε κοντά στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης όταν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ του πλήθους που βρισκόταν στο σημείο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κατά τις σκληρές συγκρούσεις στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποiήθηκαν ρίψεις μολότοφ, καθώς και χημικά από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να αποσοβήσουν τους διαδηλωτές.

Ακολούθησε κυνηγητό με το πλήθος, το οποίο «έσπασε» προς τα στενά της πόλης. Η Αστυνομία κατά την διάρκεια των συγκρούσεων προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο και φωτογραφίες

20:30
Χρήστος Γιαννούλης

Πακέτο «έκπληξη» 4 δισ. ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την έκπληξη ετοιμάζεται κάνει από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας ένα πολύ μεγάλο πακέτο ελαφρύνσεων ύψους 4 δις ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

20:28
Χρήστος Γιαννούλης

«Προτεραιότητα για την πατρίδα οι νέοι»

«Οι νέοι φέτος βρίσκονται στην πρώτη σειρά γιατί είναι προτεραιότητα για την πατρίδα. Είναι η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα. Είναι καιρός το ισοζύγιο των ευκαιριών να γίνει θετικό υπέρ της. Γιατί η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του.

20:27
Χρήστος Γιαννούλης

Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού

Με νέες και νέους στις πρώτες σειρές, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε ως τώρα όπου εκεί κάθονταν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη.

20:23
Χρήστος Γιαννούλης

Με χημικά και ρίψεις νερού από τους «Αίαντες» απαντά η αστυνομία

Δείτε το βίντεο:

20:20
Χρήστος Γιαννούλης

Βόμβες μολότοφ πετούν οι διαδηλωτές

Δείτε βίντεο:

20:04
Χρήστος Γιαννούλης

Επεισόδια κοντά στο Δημαρχείο

Μεγάλη ένταση αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρωμένοι διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκρούονται με την αστυνομία.

20:00
Χρήστος Γιαννούλης

Ξεκινάει σε λίγο η ομιλία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στην 85η ΔΕΘ.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του

19:45
Χρήστος Γιαννούλης

Διαδηλωτές της ΕΛΜΕ έφτασαν έξω από τη ΔΕΘ

Δείτε το βίντεο:

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved