Liveblog: Ολονύκτια «πολιορκία» της Βουλής από τα τρακτέρ - Δυναμικό μήνυμα των αγροτών

Newsbomb

Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Πολλές χιλιάδες αγροτών, με εκατοντάδες τρακτέρ, έχουν κάνει την πλατεία Συντάγματος να θυμίζει το «μπλόκο της Νίκαιας». Το μεγάλο συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 18:30 και συνεχίζεται με την ίδια ένταση και χωρίς έκτροπα.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Τα τρακτέρ των διαμαρτυρόμενων αγροτών «πολιορκούν» τη Βουλή, με τον αγροτικό κόσμο της χώρας να βροντοφωνάζει το σύνθημα «χωρίς εμάς, τι θα φας», θέλοντας να καταδείξουν ότι για αυτούς, ο μη σεβασμός των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση αποτελεί ζήτημα επιβίωσης. Παράλληλα, δηλώνουν ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους, αφού απέρριψαν τα μέτρα παροχών της κυβέρνησης προς αυτούς.

Τα τρακτέρ εισήλθαν στην πρωτεύουσα νωρίς την Τρίτη από διάφορα σημεία με συνοδεία περιπολικών, ενώ η πλειοψηφία των αγροτών θα διανυκτερεύσει στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να αποχωρήσουν μαζικά, όπως ήρθαν, την Τετάρτη το πρωί.

Στο κέντρο βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές.

Στο σημείο εμφανίστηκαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ισχύει διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της Διάκου, και από τη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

21:16
Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Πέτρος Κόκκαλης στο συλλαλητήριο - «Οι αγρότες έχουν δίκιο - Η ΚΑΠ δεν λειτουργεί»

Ο Πέτρος Κόκκαλης στο Newsbomb.gr για τον αγώνα των αγροτών στο Σύνταγμα.

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον ευρωβουλευτή ο οποίος ανέφερε ότι είναι στο πλευρό των αγροτών αφού η νέα ΚΑΠ δεν λειτουργεί.

«Έχω περάσει τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια υπηρετώντας στην Επιτροπή Αγροτικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχω χειριστεί πάνω από 12 φακέλους συμπεριλαμβανομένης της κοινής οργάνωσης των αγορών και το ξέρω το αγροτικό ζήτημα όχι από εδώ από τα χωράφια περισσότερο. Πιστεύω ότι οι αγρότες έχουν δίκιο, ότι η ΚΑΠ, όπως είναι δεν λειτουργεί ούτε για τους αγρότες, ούτε για τους καταναλωτές, μια ΚΑΠ που οι Πράσινοι καταψήφισαν και που έχουν μια πολύ διαφορετική πρόταση που θα σέβεται και το περιβάλλον και τον άνθρωπο και σε αυτούς τους ανθρώπους το βιός τους που κινδυνεύει από την κλιματική κρίση, πρώτα από όλους, περισσότερο απ’ όλους μας.

21:11
Βασιλική Ασμανίδου

Αγρότες: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο - Πότε φεύγουν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα

Στο συλλαλητήριο το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 πήραν μέρος περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

20:44
Ιωάννης Νικηφοράκης

Ιταλία: Μπλόκα αγροτών και στη Ρώμη – «Δεν είμαστε σκλάβοι της Ευρώπης»

Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν σήμερα (20/02) οι αγρότες της Ιταλίας στη Ρώμη, προχωρώντας σε αποκλεισμό της οδού Νομεντάνα. Περίπου στις 15:00, επιστρέφοντας από την πορεία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί (20/02) προς το Μοντεροτόντο, εκατοντάδες τρακτέρ έκλεισαν τον δρόμο, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA. Στο σημείο βρίσκεται η τοπική τροχαία, η οποία επιβλέπει την κατάσταση.

Διαβάστε εδώ τι ζητά η αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων.

20:29
Σωτήρης Σκουλούδης

Αγρότης λιποθύμησε στο Σύνταγμα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο

20:21
Βασιλική Ασμανίδου

Αγροτικό συλλαλητήριο: Οι κλειστοί δρόμοι

Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου μέχρι Αμερικής, η βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Σύνταγμα και η Αμαλίας από το ύψος της οδού Φιλελλήνων.

Παραμένει σε διακοπή η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος των λουλουδάδικων.

Εξακολουθούν να ισχύουν τα παρακάτω:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
20:02
Βασιλική Ασμανίδου

Τζέλλας: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας»

«Εάν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο αγώνας θα συνεχιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλας, κατά την ομιλία του στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Ανέφερε για ακόμη μια φορά τα κύρια αιτήματα των αγροτών, μεταξύ των οποίων είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τα φθηνό αγροτικό ρεύμα, η πάταξη των ελληνοποιήσεων αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ.

«Ζητάμε όλοι να θεσπιστεί αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες» είπε. Σε ό,τι αφορά το αγροτικό ρεύμα, ο κ.Τζέλας είπε ότι θα πρέπει να πέσει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, υπογραμμίζοντας ότι «το απαιτούμε και θα το κερδίσουμε».

Στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου βρίσκεται, όπως επισήμανε, και η επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, ζωοτροφών και αγροεφοδίων. «Μέσα από κάτι τέτοια θα μπορέσουμε να παράγουμε φθηνά αγροτικά προϊόντα» τόνισε.

Ζήτησε ακόμη μια φορά να μπει ένα τέλος στις ελληνοποιήσεις, ενώ σε αναφορά του για την ΚΑΠ, υπογράμμισε ότι δεν «έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» απαιτώντας την επαναφορά του «πρασινίσματος».

«Κάθε φορά που γίνεται αναθεώρηση της ΚΑΠ, εμείς γινόμαστε φτωχότεροι. Φεύγουμε από τα χωριά και τα χωράφια μας» κατέληξε.

19:56
Βασιλική Ασμανίδου

Άνθρωπος έχασε τις αισθήσεις του στο Σύνταγμα

Έγινε έκκληση από τα μεγάφωνα, αν υπάρχει κάποιος γιατρός στο σημείο να σπεύσει για βοήθεια.

19:42
Βασιλική Ασμανίδου

Πάνω από 10.000 οι αγρότες που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο

Πάνω από 10.000 είναι οι αγρότες που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν το Σύνταγμα

19:29
Βασιλική Ασμανίδου

Φοιτητικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

Σε εξέλιξη είναι και το φοιτητικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών στο Σύνταγμα.

19:27
Σωτήρης Σκουλούδης

Κλιμάκιο Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Κλιμάκιο 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Μανόλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε:

«Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα.

Η εκρηκτική αύξηση του κόστους παραγωγής, η κακή διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ, τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς και η έλλειψη εργατών γης έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε απόγνωση».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved