Κορδελιό - βόμβα Live: Απενεργοποιήθηκε η βόμβα!

Newsbomb

Βόμβα Κορδελιό | Ειδήσεις: Τεράστια κινητοποίηση των αρχών για να εξουδετερωθεί η βόμβα που βρέθηκε στο βενζινάδικο στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης - Στρατός, Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική βρίσκονται «επί ποδός» προκειμένου να διεξαχθεί με ακρίβεια όλη η επιχείρηση - Λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία.

Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή Ευόσμου - Κορδελιού.

Η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής, ενώ στη συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

Πριν λίγο, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού κατέβηκαν στο σκάμμα, όπου βρίσκεται η βόμβα, για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το στάδιο της μεταφοράς της και θα ακολουθήσει η εξουδετέρωσή της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΒΟΜΒΑ

11:24
Κώστας Τσιτούνας

Ξεκίνησε η επιχείρηση εξουδετέρωσης

11:08
Κώστας Τσιτούνας

Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά η επιχείρηση

10:16
Κώστας Τσιτούνας

Και ο Τζιτζικώστας στο σημείο

Στο πρατήριο καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου 90, στο Κορδελιό, βρέθηκε λίγο πριν τις 09:30 το πρωί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνομίλησε με τους άνδρες του ΤΕΝΞ, οι οποίοι και θα επιχειρήσουν στο σημείο για την αδρανοποίηση της βόμβας.

Η επιχείρηση που αναμενόταν να αρχίσει στις 10, θα ξεκινήσει με καθυστέρηση, γι' αυτό και οι πολίτες μπορούν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μέχρι και τις 10.30. "Δεν συνιστούμε σε κανέναν που βρίσκεται εντός της ζώνης εκκένωσης να βρίσκεται στο σπίτι του κατά την διάρκεια της επιχείρησης" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι "η επιχείρηση θα διαρκέσει το πολύ έξι ώρες, ελπίζουμε όμως να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα"

10:14
Κώστας Τσιτούνας

Στο σημείο υπάρχει κινητικότητα

Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες - Δείτε ζωντανά εικόνα από στατική κάμερα που βρίσκεται στην περιοχή.

09:35
Κώστας Τσιτούνας

Οι αρχές απομακρύνουν και τους δημοσιογράφους

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχουν πολίτες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - διαβάστε αναλυτικά εδώ

09:27
Κώστας Τσιτούνας

Έτοιμες οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και τα ΤΕΝΞ - Δείτε φωτογραφίες

09:21
Κώστας Τσιτούνας

Διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας για την αποτροπή κρουσμάτων διαρρήξεων

Η αστυνομία διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι έχουν ληφθεί ισχυρά μέτρα περιφρούρησης της περιοχής προκειμένου να αποτραπούν κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης θα λειτουργούν κέντρα Τύπου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη αστυνομία που θα ενημερώνουν τους πολίτες για την εξέλιξη της διαδικασίας και την απενεργοποίηση και ασφαλή μεταφορά της βόμβας. Η ενημέρωση για την άρση της υποχρεωτικής -προληπτικής- εκκένωσης θα γίνει από το τηλεφωνικό κέντρο 2311805300, μέσω ανακοινώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

09:13
Κώστας Τσιτούνας

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη μεταφορά των πολιτών

09:05
Κώστας Τσιτούνας

Δείτε τη μεταφορά του κόσμου με λεωφορεία

09:04
Κώστας Τσιτούνας

Τώρα η Πατουλίδου στο σημείο της βόμβας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved