ΔΕΘ 2018 - Δείτε LIVE τo μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας (pics+vids)

Newsbomb

ΔΕΘ 2018 | Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Αστακός» το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ηχηρό «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών στέλνουν χιλιάδες Έλληνες – Πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές, drones και δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» το κέντρο της πόλης – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις μεσα από το Live Blog του Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη, βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη και σας μεταφέρουν λεπτό - λεπτό όλα όσα γίνονται μέσα και έξω από την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δείτε LIVE εικόνα από τη Θεσσαλονίκη:

Στη Θεσσαλονίκη χτυπά η καρδιά των γεγονότων αυτό το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία γύρω από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και φυσικά το Βελλίδειο.

Στο ενωτικό κλίμα που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες συμμετείχαν και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχοντας μέτωπο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο οποίο μιλά ο πρωθυπουργός.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία που θα περάσει μπροστά από το Βελλίδειο.

Ωστόσο, αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια έξω από το πάρκο Ξαρχάκου, με ομάδες διαδηλωτών να πετούν πέτρες και μολότοφ και τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη βομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών.

Δείτε εδώ το κάλεσμα για το συλλαλητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους περιμετρικά της ΔΕΘ είναι δρακόντεια, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει τοποθετήσει κάγκελα, φράκτες και κλούβες των ΜΑΤ, έτσι ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση των διαδηλώτων στο Βελλίδειο, όπου μιλά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τόσο η οδός Νικολάου Γερμανού (από το ύψος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών έως και το πάρκινγκ της ΧΑΝΘ) όσο και το πάρκο Ξαρχάκου πάνω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν αποκλειστεί με φράκτες.

Εξάλλου, αποκλεισμένο είναι και όλο το τμήμα περιμετρικά του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ και η οδός Μανώλη Ανδρόνικου (πρώην Δεσπεραί) έχει κλείσει από κλούβες της Αστυνομίας.

22:22
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Καίνε κάδους σε Μητροπόλεως και Τσιμισκή

Στην οδό Μητροπόλεως και την Τσιμισκή μεταφέρθηκαν πλέον τα επεισόδια.Οι διαδηλωτές καίνε κάδους απορριμμάτων δίπλα σε δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

21:55
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει στη Λεωφόρο Νίκης

«Πεδίο μάχης» η Παλαιά Παραλία της Θεσσαλονίκης: Καμμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, καδρόνια και σπασμένα γυαλιά.

Τα ΜΑΤ απαντούν με βομβίδες κρότου - λάμψης.

21:35
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Εκκενώθηκε η περιοχή μπροστά από τον Λευκό Πύργο και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει προς την Παλαιά Παραλία, στη Λεωφόρο Νίκης και επί της οδού Παύλου Μελά, στη Διαγώνιο, με τα ΜΑΤ να εξακολουθούν τις ρίψεις βομβίδων κρότου - λάμψης.

21:29
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Διαδηλωτές έχουν βάλει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Νικολάου Γερμανού

Συνεχίζεται η ένταση και ο πετροπόλεμος.

21:25
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τα ΜΑΤ απωθούν τους διαδηλωτές με χημικά και βομβίδες κρότου - λάμψης πίσω από τον Λευκό Πύργο, προς την πλευρά της Παλαιάς Παραλίας

21:14
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί πλέον στην οδό Νικολάου Γερμανού

Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί πλέον στο ύψος του Λευκού Πύργου, απέναντι από την εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

21:11
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται πλέον μέσα στο πάρκο Ξαρχάκου

Οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει πίσω από το πάρκο, κοντά στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου.

21:09
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν παρατεταγμένες έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν σποραδικά ρίψεις βομβίδων κρότου - λάμψης προς την πλευρά όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές, στο πάρκο Ξαρχάκου.

21:06
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδο μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο

20:54
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Μικροεπεισόδια και στη νότια πύλη της ΔΕΘ

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved