ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή τραγωδία στο Αιγαίο - Τουλάχιστον 42 νεκροί σε δύο ναυάγια εκ των οποίων 17 παιδιά

Διπλή τραγωδία στο Αιγαίο - Τουλάχιστον 42 νεκροί σε δύο ναυάγια εκ των οποίων 17 παιδιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στο Αιγαίο, στην προσπάθεια ανεύρεσης επιζώντων από το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοικτά της Καλολίμνου.

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΓΡΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Νέες τραγωδίες με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν, από τα ξημερώματα, στελέχη του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλόλιμνου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τριάντα τέσσερις σοροί, από τις οποίες οι έντεκα ανήκουν σε παιδιά, οι δεκαέξι σε γυναίκες και οι επτά σε άνδρες ενώ παράλληλα έχουν διασωθεί 26 άτομα.

Στο σημείο πλωτά του Λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, χωρίς να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό τους, καθώς πολλοί από τους διασωθέντες ανέφεραν στις Αρχές συγκεχυμένες πληροφορίες, ότι δηλαδή στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 70 με 100 άτομα.

Προς υποβοήθηση των ερευνών πενταμελές (05) κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Α/Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχει ήδη φτάσει στην Κάλυμνο με ελικόπτερο που διετέθη από το ΓΕΕΘΑ και θα μεταβεί στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού περαιτέρω αγνοουμένων.

Νωρίτερα, στην περιοχή του Φαρμακονησίου είχε πέσει στα βράχια μια βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι μικρά παιδιά και μια γυναίκα.

Σχετικές ειδήσεις