Η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Σάμου βράβευσαν την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Σάμου βράβευσαν την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Την ανθρωπιστική προσφορά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα θύματα της προσφυγικής κρίσης, εξήραν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, και ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Πυθαγόρειο.

Η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Σάμου, στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι προσφυγικές ροές και το μεταναστευτικό ζήτημα – Επιπτώσεις στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό», βράβευσαν την «Αποστολή» για την αφοσίωση της στην προστασία των ανηλίκων ασυνόδευτων μεταναστών και για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των προσφύγων.

Τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης όσο και ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν στο έργο της «Αποστολής» λέγοντας ότι «οι πρωτοβουλίες του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στο άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας είναι διαχρονικό με συνέπεια, σταθερότητα και κυρίως όραμα».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε ομιλία του προς τους Δημάρχους της χώρας αναφέρθηκε στην συνεργασία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι λειτουργεί με τρόπο υποδειγματικό και κάτω από αντίξοες συνθήκες και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία με την Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκαν με ωριμότητα, ισχυρή θέληση και υψηλό αίσθημα ευθύνης στην πρόκληση της προσφυγικής κρίσης από την πρώτη στιγμή»

Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι «η παρούσα διπλή ανθρωπιστική κρίση απαιτεί την ενεργητική σύμπραξη και την από κοινού δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και δρώντων. Η "Αποστολή" είναι έτοιμη να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην αναχαίτιση και θεραπεία των επώδυνων συνεπειών, συνεργαζόμενη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Φορείς της, ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν τόσο οι Έλληνες, όσο και προσφυγικός και μεταναστευτικός πληθυσμός».

Μιλώντας για την προσπάθεια της «Αποστολής» είπε ότι δραστηριοποιείται ενεργά, από την πρώτη στιγμή, στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, με πληθώρα δράσεων και πως ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων, που υλοποιεί στον τομέα αυτό, ανέρχεται, μέχρι σήμερα, στο ποσό των 2.652.000 ευρώ. Ακόμη, ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που συμβάλλουν στο έργο αυτό, τον IOCC και τις χριστιανικές εκκλησίες της Ευρώπης.

«Προτεραιότητα του Αρχιεπισκόπου, ανέφερε χαρακτηριστικά, τους επόμενους μήνες είναι τα παιδιά, η μόρφωση και η εκπαίδευση του με παράλληλες δραστηριότητες κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» συναντήθηκε με τον πρόεδρο του CEMR - Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης κ. Inigo de la Serna τον οποίο ενημέρωσε για το έργο της Εκκλησίας και τις πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου.