ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Σύνταγμα για τη Μονή Εσφιγμένου: Επιχειρήθηκε ντου στη Βουλή (pics+vid)

Επεισόδια στο Σύνταγμα για τη Μονή Εσφιγμένου: Επιχειρήθηκε ντου στη Βουλή (pics+vid)

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την δικαστική απόφαση κατά των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί της ΑΕΚ σήκωσαν πανό στα σκαλιά της Βουλής που έγραφε: «Όχι στην κάρτα του πολίτη= 20 χρόνια κάθειρξη. Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου», με υπογραφή Original 21.

Την ώρα που οι διαμαρτυρόμενοι κατέβαιναν τα σκαλιά της Βουλής, πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο και ακολούθησε συμπλοκή.

Τελικά, η διμοιρία των ΜΑΤ κατάφερε να τους αποσπάσει το πανό.

Δείτε το βίντεο:

Ακολούθησε κυνηγητό επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους διαμαρτυρόμενους.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δικαστική απόφαση κατά των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου είχε προγραμματιστεί για τις 18:30 ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε στο σημείο.

Στο σημείο βρέθυηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων Μπαρμπαρούσης, Λαγός και Παππάς.

5

Σημειώνεται ότι δημιουργήθηκε νέα ένταση στο σημείο όταν εμφανίστηκε μία κυρία που φώναζε συνθήματα κατά της θρησκείας. Οι συγκεντρωμένοι της επιτέθηκαν και άρχισαν να την τραβάνε και να την σπρώχνουν έως ότου δύναμη της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο και την προσήγαγε για να την προστατέψει.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών σε βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Σχετικές ειδήσεις