Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού με 5 επιβαίνοντες στην Κοζάνη

Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού με 5 επιβαίνοντες στην Κοζάνη
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πτώση ελικοπτέρου Κοζάνη: Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο, καθώς από το πρωί είχε χαθεί το σήμα στρατιωτικού ελικοπτέρου με 5 επιβαίνοντες, που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με νεότερο ενημερωτικό από το ΓΕΕΘΑ, «το ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς UH-1H (Χιούι) εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή».

Το σήμα του ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες, χάθηκε στις 7:50.

Πυροσβεστική και Στρατός ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του.

534534534

Το στρατιωτικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας, ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο μετέφερε τον υποδιοικητή της Α' Στρατιάς και τέσσερις ακόμα αξιωματικούς.

Το ελικόπτερο τύπου Χιούι (UH-1H), παγκοσμίως γνωστό ως το θρυλικό Huey (Χιούι) εμφανίστηκε με την ονομασία Βell Model 204 το 1956 και εγκαινίασε την εποχή των στροβιλοκινητήρων για τον στρατό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία ως το ΗU-1 (αργότερα ως UH-1) Iroquois και πρωτοεμφανίστηκε στο Βιετνάμ το 1963. Ήταν ένα Ε/Π 9 θέσεων, πολλαπλών ρόλων το οποίο άλλαξε ριζικά τα δεδομένα και την σχεδίαση των επιχειρήσεων, προδίδοντας νέα έννοια στην 3η διάσταση του πεδίου της μάχης, εκτελώντας αεροδιακομιδές (MedEvac), εναέριες εφόδους, μαζικές μεταφορές μικρών κλιμακίων χωρίς τη χρήση αλεξιπτωτιστών καθώς και αποστολές εγγύς υποστήριξης.

Εντοπίστηκε ζωντανή γυναίκα αξιωματικός

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των επίγειων μέσων να φτάσουν στο σημείο.

Μεταξύ των επιβαινόντων υπάρχει και υψηλόβαθμος αξιωματικός, υποστράτηγος.

Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε ζωντανή αλλά βαριά τραυματισμένη μια γυναίκα αξιωματικός.

 Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τις έρευνες. Πηγή φωτογραφιών kozani.tv και kozanilife.gr

PHOTO GALLERY