ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εικόνες - σοκ μέσα από το σπίτι, όπου ο πατέρας σκότωσε το γιο - Στον ανακριτή ο 85χρονος

Κρήτη: Εικόνες - σοκ μέσα από το σπίτι, όπου ο πατέρας σκότωσε το γιο - Στον ανακριτή ο 85χρονος

Το κατώφλι του ανακριτή Χανίων αναμένεται να περάσει σήμερα, Τετάρτη (12/07) ο 85χρονος, που το βράδυ του Σαββάτου σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 58χρονο γιο του, επειδή τον πέρασε για κλέφτη, που επιχειρούσε να εισβάλλει στο σπίτι του στους Αγίους Θεοδώρους στα Χανιά.

Ο 85χρονος που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά και παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, εμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα στον εισαγγελέα σε πλήρη σύγχυση, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει, το κακό που έχει προκαλέσει, αφαιρώντας τη ζωή του ίδιου του, του παιδιού.

Μάλιστα κατά τη μεταφορά του στο δικαστικό μέγαρο Χανίων, ρωτούσε συνεχώς τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, για ποιο λόγο τον πήγαν εκεί και τι ήθελαν από εκείνον.

Τραγικές φιγούρες στην υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη, αλλά ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία των Χανίων, είναι η σύζυγος του άτυχου 58χρονου, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να βρει τρόπο να εξηγήσει στα παιδιά της, πώς από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τον πατέρα τους και μάλιστα από τα χέρια του παππού τους.

Παράλληλα μετά την εμφάνιση του ηλικιωμένου στον εισαγγελέα, παραγγέλθηκε και η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 85χρονος αμέσως μετά που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το γιο του, ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και χρειάστηκαν αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, προκειμένου να φτάσουν στη σύλληψη του.

Μάλιστα κατά την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο σπίτι, ο ηλικιωμένος πυροβόλησε και εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά έναν εξ αυτών.

Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ακαριαίο θάνατο υπέστη ο 58χρονος γιος, που δέχθηκε τα πυρά του όπλου του ίδιου του πατέρα του.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εξέτασε τη σωρό του άτυχου οικογενειάρχη, το θύμα δέχθηκε τη βολή στην αριστερή θωρακική χώρα από απόσταση 2,5 μέτρων από κυνηγετικό όπλο.

Η βολή προκάλεσε το θάνατο, πλήττοντας τον θώρακα, την κοιλιά και τα μεγάλα αγγεία.

Το αιματοβαμμένο σκηνικό και οι καταστροφές από τους εκατοντάδες πυροβολισμούς σε κάθε γωνιά του σπιτιού, στο οποίο είχε ταμπουρωθεί ο ηλικιωμένος μετά την πράξη του, μαρτυρούν το μέγεθος της τραγωδίας.

Δείτε βίντεο μέσα από το σπίτι από το neakriti.gr:

Σχετικές ειδήσεις