ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» από τη Ryanair: Ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις και στην Ελλάδα

«Βόμβα» από τη Ryanair: Ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις και στην Ελλάδα

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (27/09/2017) ότι ακυρώνει ακόμη 18.000 πτήσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περίπου μισό εκατομμύριο επιβάτες που θα ταξίδευαν μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει ότι λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης τη χειμερινή περίοδο (17 Νοεμβρίου - 18 Μαρτίου), η Ryanair θα καθηλώσει 25 αεροσκάφη της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης, καθώς για τη χειμερινή περίοδο έχουν κάνει κρατήσεις στην Ryanair 400.000 λιγότεροι επιβάτες από ό,τι προσδοκούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές πτήσεις της παρά τις απανωτές προσφορές έχουν μηδενικές κρατήσεις.

Όσοι είχαν προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίου πτήσης που δεν θα πραγματοποιηθεί λαμβάνουν ενημερωτικό email. Σε αυτό πέρα από τις αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή σε πέντε εβδομάδες και θα διαρκέσουν πέντε μήνες, η Ryanair τους ενημερώνει και για εναλλακτικές πτήσεις ή τους προσφέρει την δυνατότητα πλήρους επιστροφής του εισιτηρίου.

Παράλληλα, προσφέρει και ένα κουπόνι 40 ευρώ (80 εάν η πτήση ήταν με επιστροφή) για την αγορά υπηρεσιών από την Ryanair τη χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος - Μάρτιος 2018). Αντίστοιχο κουπόνι έχει προσφερθεί και στους επιβάτες που ήδη επηρεάζονται από την ακύρωση πτήσεων που έχει ανακοινωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Μεταξύ των πτήσεων είναι και αρκετές στην Ελλάδα, όπως οι συνδέσεις Χανιά - Αθήνα, Χανιά - Πάφος, Χανιά - Θεσσαλονίκη, Αμβούργο - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Μπρατισλάβα, Θεσσαλονίκη - Παρίσι και Θεσσαλονίκη -Βαρσοβία.

Σχετικές ειδήσεις