ΚΟΣΜΟΣ

Ryanair: Ακυρώνει χιλιάδες πτήσεις – Οργή από το επιβατικό κοινό

Ryanair: Ακυρώνει χιλιάδες πτήσεις – Οργή από το επιβατικό κοινό

Σάλο και πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Ryanair να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις.

Οι ακυρώσεις πτήσεων της ιρλανδικής εταιρείας, από και προς το Βέλγιο, απασχολούν εκτενώς τον σημερινό βελγικό Τύπο.

Πριν κάποιες ημέρες, μάλιστα, το ζήτημα είχε πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Κι αυτό διότι η εταιρεία ανακοίνωνε την ακύρωση 2.100 πτήσεων!

Η εφημερίδα Le Soir σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της μιλά για το τέλος του κύκλου ενός οικονομικού μοντέλου. Υποστηρίζει ότι για την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία θα υπάρξει αναπόφευκτα ένα «πριν» και ένα «μετά».

Αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβρη του 2017. Και μιλάμε για μια εταιρεία η οποία άλλαξε ριζικά τον ευρωπαϊκό ουρανό την τελευταία εικοσαετία. Που έγινε το νούμερο ένα στην Ευρώπη.

Αυτή η αλλαγή θα έρθει αφού μοιάζει σαν η εταιρεία να έφθασε στο τέλος της λογικής και των κινητήρων της επιτυχίας της.

Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στη Ryanair εμφανίζεται και η εφημερίδα L’ Echo. Στο κύριο άρθρο της, υπογραμμίζει ότι πέρασε πια η εποχή των πρωτοπόρων χαμηλού κόστους. Όταν δηλαδή οι χαμηλές τιμές δικαιολογούσαν όλες τις υπερβολές και οι επιβάτες αποδέχονταν να τους κακομεταχειρίζονται. Τονίζει επίσης ότι πλέον ο επιβάτης απαιτεί σεβασμό. Γεγονός που θα πρέπει να το γνωρίζουν στο εξής οι εταιρείες, διαφορετικά κινδυνεύει να καταστραφεί κάθε προσπάθεια αποκατάστασης της εταιρικής εικόνας.

Η La Libre Belgique προβάλλει επίσης στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο τις αντιδράσεις των πιλότων της Ryanair, μιλώντας για επανάσταση ενάντια στη διοίκηση της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις