Μιχάλης Λεμπιδάκης - Αποκάλυψη σοκ: Δεν θα δίσταζαν ακόμα και να τον σκοτώσουν

Μιχάλης Λεμπιδάκης - Αποκάλυψη σοκ: Δεν θα δίσταζαν ακόμα και να τον σκοτώσουν

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τόσο αδίστακτοι ήταν οι απαγωγείς του κρητικού επιχειρηματία, που δεν θα δίσταζαν να τον σκοτώσουν ή και να τον αφήσουν να πεθάνει λόγω της επιβάρυνσης της υγείας του κατά την πολύμηνη ομηρία του.

Αυτό αποκαλύπτεται, μέσω του επίσημου διαβιβαστικού της Αστυνομίας, που δημοσιεύσει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

«Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει τη βούλησή τους στο σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα, σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας). Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς τη ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη».

Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της υπόθεσης - θρίλερ, η οποία είχε - ευτυχώς - αίσιο τέλος. Σε αυτό «δένει» απόλυτα και η δήλωση του ίδιου του απαχθέντος μία ημέρα μετά την απελευθέρωσή του, ότι η λήξη της ομηρείας του ήταν ένα θαύμα.

patris

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα sms και οι επιστολές ήταν κάθε φορά μαχαιριά για την οικογένειά του!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση

«Πρόσεξε να μην πέσουν τρίχες σου…»

lempidakis6

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που φέρνει στο φως της δημοσιότητας την κατάθεση της 16χρονης, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση, ο πατέρας της ήταν αυτός που την μετέτρεψε σε «αγγελιαφόρο» των απαγωγέων.

Ήταν, μάλιστα, εκείνη που, εν αγνοία της, έστειλε για χάρη των απαγωγέων το τελευταίο USB με το βίντεο, που αποδείκνυε στην οικογένεια του επιχειρηματία ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ζωντανός.

«Πρόσεξε να μην πέσουν τρίχες σου ή ο ιδρώτας σου. Επίσης, θέλω να προσέξεις να μην ακουμπήσεις πουθενά. Αν σε ρωτήσει κάποιος οτιδήποτε, μην απαντήσεις», ήταν οι εντολές του μεσίτη προς την κόρη του.

Όπως είπε στις Αρχές η ανήλικη, στις 28/08/2017 ο πατέρας της την ξύπνησε και της είπε ότι ήθελε να πάνε μαζί σε μια δουλειά.

«Ο μπαμπάς μου μού είπε ότι ήθελε να πάω εγώ να αγοράσω μια κάρτα ανανέωσης χρόνου. Πριν φτάσουμε στο Σπήλι, σταματήσαμε στο δρόμο σε ένα ψιλικατζίδικο και σε ένα περίπτερο. Πριν πάω όμως και στα δύο, μου ζήτησε να μην αγοράσω κάρτα αν δω ότι το μαγαζί έχει κάμερες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ξετυλίγεται το κουβάρι καθώς οι απαγωγείς στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ξετυλίγεται το κουβάρι καθώς οι απαγωγείς στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου

«Τα χρέη με έσπρωξαν στην απαγωγή»

Μια ακόμα κατάθεση (την οποία επίσης αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»), φέρνει στο φως στιγμές από την 6μηνη ομηρία του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σε αυτή, ένας εκ των κατηγορουμένων αναφέρει ότι πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην απαγωγή επειδή το εργοστάσιό του έβγαινε σε πλειστηριασμό. «Χρωστάω πάρα πολλά και δέχθηκα να το κάνω», κατέθεσε, ενώ σε άλλο σημείο λέει πως ζήτησε συγγνώμη από τον 53χρονο επιχειρηματία.

Ο δράστης περιέγραψε τις στιγμές που έζησε με τον Λεμπιδάκη, κάνοντας λόγο για έναν ευγενικό άνθρωπο τον οποίο περιποιούταν!

Τόνισε ακόμη πως μαζί με έναν συγκατηγορούμενό του ενδιαφέρονταν για τον επιχειρηματία, από τον οποίο είχαν ζητήσει να κάνει τον άρρωστο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες επιστροφής πίσω στην οικογένειά του.

«Ο κύριος Μιχάλης μου ζήτησε να τον βοηθήσουμε. Το κίνητρο δεν ήταν πλέον τα λεφτά. Θέλαμε να βοηθήσουμε να πάει ο άνθρωπος στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Αυτό που σκεφτήκαμε με τον… ήταν να τον πείσουμε να κάνει τον άρρωστο και να τελειώναμε γρηγορότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνει η εφημερίδα.

lempidakis7

(Το κρυσφήγετο όπου κρατούσαν τον επιχειρηματία)

«Όταν πήγα να κάνω φύλαξη, αντίκρισα ένα άγνωστο προς εμένα άτομο και ήταν ο κύριος Λεμπιδάκης. Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Λεμπιδάκη γι’ αυτό που έκανα. Την πρώτη φορά έκατσα στο σπίτι δύο μέρες. Όταν τον αντίκρισα, ήταν δεμένος με μία χειροπέδα στο αριστερό του χέρι. Του έλυσα το χέρι και με ρώτησε αν φοβάμαι μη φύγει και του απάντησα όχι. Τον ρώτησα πώς τον λένε και μου είπε πως είναι ο Λεμπιδάκης που έχει τα πλαστικά Κρήτης. Μετά από δύο μέρες ήταν να φύγω και δεν ήθελα να ξαναγυρίσω. Απλώς ο κύριος Λεμπιδάκης ήταν τόσο ευγενικός και με έβαλε σε ένα δίλημμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γι' αυτόν το λόγο έκατσα μαζί του επτά μέρες. Τον λυπόμουν και του πρότεινα να κάνει τον άρρωστο και να πει ότι είχε ειλεό μήπως και επισπευσθεί η διαδικασία απελευθέρωσής του. Περίπου στις 10 Αυγούστου με ξαναβρήκε ο…. και μου είπε πως πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένα σπίτι γιατί ο άνθρωπος εκεί που είναι δεν είναι καλά και κινδυνεύει η ζωή του. Εγώ σκέφτηκα τα όσα έχει τραβήξει ο άνθρωπος και πήγα στο σπίτι του… και του είπα τι μου συμβαίνει, τον παρακάλεσα να μου βρει ένα σπίτι για μία εβδομάδα», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή.

Δεν διστάζει ακόμη να περιγράψει τις στιγμές που δεν άντεχε άλλο να βρίσκεται στη φύλαξη του γνωστού επιχειρηματία, γεγονός το οποίο εξήγησε στον έναν από τους απαγωγείς. Τότε έλαβαν την απόφαση να βρουν κάποιον… νεοσύλλεκτο για να τον προσέχει γιατί δεν υπήρχαν άλλα άτομα. «Είπα στον… ότι είχα ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη και μου έβγαλε εισιτήρια και πήγα και τον βρήκα. Του είπα τι θέλω και τον έφερα στο Ρέθυμνο για να προσέξει τον Λεμπιδάκη», υποστήριξε χαρακτηριστικά.