Εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 19η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί Παγκόσμια ημέρα κατά της Σωματικής βίας και της Κακοποίησης του παιδιού.

Με γνώμονα την αποτροπή της παιδικής κακοποίησης, όπου επιβάλλεται η μόνιμη εκπαίδευση στα παιδιά και εκτενής ενημέρωση στους γονείς, η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου (2017) ενημέρωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και προβολή της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα. Στην κατάμεστη αίθουσα της λέσχης, γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον «Κανόνα του εσωρούχου» και να διδαχτούν ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό άγγιγμα και ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά!

Ο Κανόνας των εσωρούχων είναι ένας απλός τρόπος που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζουν οι άλλοι, πως πρέπει να αντιδράσουν και που να στραφούν για βοήθεια. Κι όλα αυτά γίνονται με τρόπο κατανοητό προς τα παιδιά, με την βοήθεια των κινούμενων σχεδίων και παραμυθιών. Στους γονείς θα διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό ενώ όλα τα παιδιά θα έλαβαν δωρεάν DVD «Το Μυστικό της Νίκης» και την ιστορία «Ο ΚΙΚΟ και το ΧΕΡΙ». «Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε, στην συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Έλενα Ράπτη για την άριστη συνεργασία και την παραχώρηση του υλικού», από το Διοικητικό Συμβούλιο.

ευξεινου