ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Άγνωστοι βανδάλισαν μνημείο με ονόματα προσφύγων που πνίγηκαν σε ναυάγια

Μυτιλήνη: Άγνωστοι βανδάλισαν μνημείο με ονόματα προσφύγων που πνίγηκαν σε ναυάγια

Άγνωστοι βανδάλισαν περιχύνοντας το με μαύρη μπογιά, το μνημείο με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους σε παλιότερα ναυάγια στη διετία 2012 - 2013, στην προσπάθεια τους να περάσουν από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές στο νησί της Μυτιλήνης.

Το γεγονός καταδίκασε δημοσιοποιώντας το απόψε (29/11) με ανακοίνωσή της η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο». Σημειώνοντας πως «αναρωτιέται κανείς σε τι αποσκοπούσε, τι επεδίωκε ο δράστης ή οι δράστες, προσβάλλοντας την μνήμη των αδικοχαμένων αυτών ανθρώπων!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως «αν μη τι άλλο ασέβησαν σε πανανθρώπινες αξίες και παραδόσεις, που πρώτοι οι πρόγονοι μας ανέδειξαν για τον σεβασμό των νεκρών, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Συγγενείς ή άγνωστοι, ομόδοξοι ή ετερόδοξοι, εχθροί ή φίλοι. Στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» που αποτελεί παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού και διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου, κυρίαρχο στοιχείο είναι η απότιση τιμής στον νεκρό αδελφό -συνάνθρωπό μας»..

Τέλος η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» καλεί «όλους να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν τους δράστες».

Σχετικές ειδήσεις