Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτούς

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτούς

Νέο κεφάλαιο στην τραγική ιστορία της άτυχης Μυρτούς που δέχτηκε στην Πάρο επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς

Η Μαρία Κοτρώτσου, η μητέρα της Μυρτούς αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά του ελληνικού κράτους, εξηγώντας πως αυτό δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

Η μητέρα της Μυρτώς, μιλώντας στο radio 1d, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας.

Συγκεκριμένα είπε ό,τι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της Μυρτώς. «Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους», σημείωσε η κ. Κοτρώτσου και εξήγησε «πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως».

Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.