ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο: Ο Βασίλης Στεφανάκος μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα λεπτά μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση

Ντοκουμέντο: Ο Βασίλης Στεφανάκος μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα λεπτά μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση

Με 22 σφαίρες δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17/01) ο Βασίλης Στεφανάκος, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι, δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο αυτοκίνητό του. Οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, τον πλησίασαν, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού του θωρακισμένου τζιπ και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Σοκαριστικά είναι τα ντοκουμέντα που φέρνει στο «φως» ο ALPHA, λεπτά μετά την μαφιόζικη επίθεση. Ο Βασίλης Στεφανάκος κείτεται νεκρός στη θέση του συνοδηγού, ενώ στα τζάμια του θωρακισμένου αυτοκινήτου του φαίνονται καρφωμένες οι σφαίρες από το καλάσνικοφ των δολοφόνων του.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

stefanakos car4 768x584
stefanakos car3 768x375
stefanakos car1 768x493

Βίντεο: Η στιγμή της διαφυγής των δύο δραστών

Κάμερα της περιοχής κατέγραψε την πορεία των δύο δραστών δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση. Οι δράστες στο ντοκουμέντο του ALPHA, απομακρύνονται από τον τόπο του εγκλήματος με μία λευκή μηχανή, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατευθύνθηκαν προς Ελευσίνα.

Το μοιραίο «λάθος» του βαρυποινίτη

Το κενό των ελάχιστων δευτερολέπτων κατά το οποίο ο Βασίλης Στεφανάκος έμεινε ακάλυπτος, εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του βαρυποινίτη, το απόγευμα της Τετάρτης (17/01).

Τα δευτερόλεπτα αυτά κατά τα οποία ο 57χρονος δεν προστατευόταν ούτε από τους δύο σωματοφύλακες που ήταν πανταχού παρόντες, δίπλα του αλλά ούτε από το θωρακισμένο του όχημα, αποδείχθηκαν και τα μοιραία για αυτόν.

Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα, οι δολοφόνοι πρόλαβαν, τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στεφανάκος είχε βγει από το κτήριο το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών 302, στο Χαϊδάρι, χωρίς τον προσωπικό του φρουρό κι αυτό αποτέλεσε ευκαιρία για τους δράστες.

stefanakos copy

Δυο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, οι δράστες πλησίασαν από την πλευρά του συνοδηγού, άνοιξαν την πόρτα, άδειασαν ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ και διέφυγαν με κλεμμένη λευκή μηχανή τύπου Tiger.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας!

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν το υλικό από κάμερες που υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά τη δολοφονία.

Σχετικές ειδήσεις