ΕΛΛΑΔΑ

Φιλοπάππου: Ομολόγησαν οι δράστες της ληστείας και δολοφονίας του 25χρονου

Φιλοπάππου: Ομολόγησαν οι δράστες της ληστείας και δολοφονίας του 25χρονου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 25χρονου Νίκου στο λόφο του Φιλοπάππου.

Ομολόγησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης οι τρεις αλλαδαποί -δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός- ότι είναι οι δράστες της ληστείας και δολοφονίας του 25χρονου πριν από μερικές ημέρες στου Φιλιπάππου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Greece, ο ένας Πακιστανός ακινητοποίησε την κοπέλα και άρχισε να ψάχνει τα πράγματά της ενώ ο ομοεθνής του μαζί με τον άνδρα από το Ιράκ είχαν στα χέρια τους ένα σπασμένο μπουκάλι.

Όπως περιέγραψαν στους αστυνομικούς, με το μπουκάλι αυτό απειλούσαν τον 25χρονο και εκείνος για να προστατευτεί άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω πάνω στα βράχια, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να σκοτωθεί.

Οι δύο Πακιστανοί εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ειδομένης ενώ αργά απόψε το βράδυ, το τρίτο μέλος της σπείρας εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

Τι προηγήθηκε

Οι δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν που φέρονταν να ευθύνονται για τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστακαλή, τη νύχτα της 15ης Αυγούστου εντοπίστηκαν το βράδυ χθες 23 Αυγούστου στη βόρεια Ελλάδα, ενώ προσπάθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέληξαν στην ταυτοποίηση τους μετά από προσαγωγές αλλοδαπών και χάρη στη μαρτυρία της 23χρονης Πορτογαλίδας φίλης του θύματος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τους υπόπτους σε φωτογραφίες σεσημασμένων που τις επεδείκνυαν οι αστυνομικοί.

fil

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει και καταζητούσε αρχικά τρεις Πακιστανούς, εκ των οποίων οι δύο σεσημασμένοι, ως τους δράστες της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου, που κατέληξε στον θάνατο 25χρονου φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι φερόμενοι ως δράστες είχαν εξαφανιστεί από τα σπίτια στα οποία διέμεναν στην Αθήνα. Η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι οι τρεις αλλοδαποί θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, και για αυτό είχαν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα σε όλα τα σημεία εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες είναι μέλη μιας από τις συμμορίες των Πακιστανών που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώνεται ότι απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους αμέσως μετά το θάνατο του 25χρονου φοιτητή.